Неделя 25 по Пятидесятнице. Святителя Иоанна Златоустого, глас 8. ОБЕДНИЦА (Изобразительные)

Nov 22, 2023 13:00


26 ноября́ 2023 гóда. Недéля 25 по Пятидеся́тнице. Святúтеля Iоáнна, архiепíскопа Константíна грáда, Златоýстаго. Глас 8. Воскрéсная прáздничная слýжба в соединéнiи с бдéнной для домáшнего (келéйнаго) совершéнiя. Слýжба мiрскúм чúном. Послéдованiе изобразúтельных.

Прежде глагóли часы. Аще имаши произволéнiе то чти ýтреню с канóном и пéрвым чáсом, áще же ни, тóкмо часы.

ЧИН ОБЕДНИЦЫ

Глагóли сúце: Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ благословéн есѝ Гóсподи.

Псалом 102



Благословѝ, душè моя́, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и не забывáй всех воздая́нїй Егó,/ очищáющаго вся беззакóнїя твоя́,/ исцеля́ющаго вся недýги твоя́,/ избавля́ющаго от истлéнiя живóт твой,/ венчáющаго тя ми́лостїю и щедрóтами,/ исполня́ющаго во благи́х желáнїе твоè:/ обновится я́ко óрля юность твоя́./ Творя́й ми́лостыни Госпóдь,/ и судьбý всем оби́димым./ Сказá путѝ Своя́ Моисéови,/ сыновóм Iзрáилевым хотéнїя Своя́:/ Щедр и Ми́лостив Госпóдь,/ Долготерпели́в и Многоми́лостив./ Не до концá прогнéвается,/ нижè во век враждýет,/ не по беззакóнїем нáшим сотвори́л есть нам,/ нижè по грехóм нáшым воздáл есть нам./ Я́ко по высотè небéсней от землѝ,/ утверди́л есть Госпóдь ми́лость Свою́ на боя́щихся Егó./ Ели́ко отстоят востóцы от зáпад,/ удáлил есть от нас беззакóнїя нáша./ Я́коже щéдрит отéц сы́ны,/ ущéдри Госпóдь боя́щихся Егó./ Я́ко Той познá создáнїе нáше,/ помянý, яко персть есмы́./ Человéк, яко травá днíе eгó,/ яко цвет сéльный, тáко оцветéт,/ яко дух прóйде в нем,/ и не бýдет, и не познáет ктомý мéста своегó./ Ми́лость же Госпóдня от вéка и до вéка на боя́щихся Егó,/ и прáвда Егó на сынéх сынóв, храня́щих завéт Егó, и пóмнящих зáповеди Егó твори́ти я./ Госпóдь на Небесѝ уготóва Престóл Свой,/ и Цáрство Егó всéми обладáет./ Благослови́те Гóспода вси Áнгели Егó,/ си́льнїи крéпостїю, творя́щїи слóво Егó, услышати глас словéс Егó./ Благослови́те Гóспода вся Си́лы Егó,/ слýги Егó, творя́щїи вóлю Егó./ Благослови́те Гóспода вся делá Егó,/ на всяком мéсте влады́чества Егó.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и присно и во вéки векóв, аминь.

Благословѝ, душè моя, Гóспода,/ и вся внýтренняя моя и҆́мя святóе Егó./ Благословéн есѝ, Гóсподи.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Псалом 145

Хвалѝ, душè моя, Гóспода./ Восхвалю́ Гóспода в животè моéм,/ пою Бóгу моемý, дóндеже есмь./ Не надéйтеся на кня́зи, на сы́ны человéческїя,/ в ни́хже несть спасéнїя./ Изы́дет дух eгó/ и возврати́тся в зéмлю свою́./ В той день поги́бнут вся помышлéнїя eгó./ Блажéн, eмýже Бог Iáковль Помóщник егó,/ уповáнiе eгó на Гóспода Бóга своегó,/ сотвóршаго нéбо и зéмлю,/ мóре и вся, я́же в них,/ храня́щаго и҆́стину в век,/ творя́щаго суд оби́димым,/ даю́щаго пи́щу áлчущим./ Госпóдь реши́т оковáнныя./ Госпóдь умудря́ет слепцы́./ Госпóдь возвóдит низвéрженныя./ Госпóдь лю́бит прáведники./ Госпóдь храни́т пришéльцы,/ си́ра и вдову прїи́мет/ и путь грéшных погуби́т./ Воцари́тся Госпóдь во век,/ Бог твой, Сióне, в род и род.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

ЕДИНОРОДНЫЙ СЫНЕ

Единорóдный Сы́не и Слóве Бóжiй, Безсмéртен Сый/ и извóливый спасéнїя нáшего рáди/ воплоти́тися от Святы́я Богорóдицы и Приснодéвы Марíи,/ непрелóжно вочеловéчивыйся,/ распны́йся же, Хрїстè Бóже, смéртїю смерть попрáвый,/ Един Сый Святы́я Трóицы,/ спрославля́емый Отцý и Святóму Дýху, спасѝ нас.

И поем Блаженны с тропарями из Октоиха

Хор: Во Цáрствiи Твоéм помянù нас, Гóсподи,/ егдà прiúдеши, во Цáрствiи Твоéм.

На 12. Хор: Блажéни нúщiи дýхом,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Хор: Блажéни плáчущiи,/ я́ко тíи утéшатся.

На 10. Хор: Блажéни крóтцыи,/ я́ко тíи наслéдят зéмлю.

Чтец (стiхúры воскрéсные, глас 8): Помяни́ нас, Хрiстè Спáсе мíра,/ я́коже разбóйника помянýл еси́ на дрéве:/ и сподóби всех, Еди́не Щéдре,// Небéсному Цáрствiю Твоемý.

Хор: Блажéни áлчущiи и жáждущiи прáвды,/ я́ко тíи насы́тятся.

Чтец: Слы́ши, Адáме, и рáдуйся со Éвою:/ я́ко обнажи́вый прéжде обоя́,/ и прéлестiю взем вас плéнники,// Крестóм Хрiстóвым упраздни́ся.

На 8. Хор: Блажéни мúлостивiи,/ я́ко тíи помúловани бýдут.

Чтец: На дрéве пригвождéн быв, Спáсе наш, вóлею,/ я́же от дрéва кля́твы Адáма избáвил еси́,// воздая́, я́ко Щедр, éже по óбразу, и рáйское селéнiе.

Хор: Блажéни чúстiи сéрдцем,/ я́ко тíи Бóга ýзрят.

Чтец: Днесь Хрiстóс воскрéс от грóба,/ всем вéрным подая́ нетлéнiе,// и рáдость обновля́ет мvронóсицам по стрáсти и Воскресéнiи.

На 6. Хор: Блажéни миротвóрцы,/ яко тíи сы́нове Бóжiи нарекýтся.

Чтец: Рáдуйтеся мýдрыя жены́ миронóсицы,/ пéрвыя Хрiстóво Воскресéнiе ви́девша,// и Егó возвести́вша апóстолом, всегó мíра воззвáнiе.

Хор: Блажéни изгнáни прáвды рáди,/ я́ко тех есть Цáрство Небéсное.

Чтец: Дрýзи Хрiстóвы апóстоли я́вльшеся,/ сопрестóльни Егó слáве бы́ти имýще,/ со дерзновéнiем Томý нам предстáти,// я́ко ученицы́ Егó моли́теся.

На 4. Хор: Блажéни естè, егдà понóсят вам,/ и изженýт, и рекýт всяк зол глагóл на вы лжýще Менè рáди.

Чтец (стiхúры свт. Iоáнна Златоýста, глас 8): Умóм Ты Хрїстóвым обогáщся,/ твои́м чи́стым житiéм/ человéком спасéнiя был есѝ споспéшник и повествовáтель, дéйствитель, Златоýсте,// учи́тельства точá спаси́тельная, Богодохновéнне.

Хор: Рáдуйтеся и веселúтеся, я́ко мзда вáша мнóга на Небесéх.

Чтец: От невещéственных сокрóвищ Дýха ты обогати́вся,// от истóчников спасéнiя почéрпл есѝ приснотекýщiй истóчник учéнiй// и напои́л есѝ все Цéркве, преподóбне óтче, лицè.

Хор: Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Тропáрь: Оляденéвшыя душéвныя, Златоýсте, ни́вы,/ премýдрым земледéланiем словéс изчи́стил есѝ, мýдре, и плодонóсны показáл есѝ,// Небéсными тýчами сiя́ напая́я, Богопрiя́тне.

Хор: И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Богорóдичен: Порóка в Тебè и сквéрны несть отню́д, Дéво,/ оби́тель же пáче яви́лася есѝ Небéсных блáгостей,// в Тебè бо всели́ся добродéтелей вся святы́ня, Всенепорóчная.

Тропари и кондаки

Тропáрь воскрéсный, глас 8: С высоты́ снизшéл есѝ, Благоутрóбне,/ погребéнiе прiя́л есѝ триднéвное,/ да нас свободи́ши страстéй,// Животè и Воскресéнiе нáше, Гóсподи, слáва Тебè!

Тропáрь свт. Iоáнна, глас 8: Уст твои́х, я́коже свéтлость огня́ возсiя́вши, благодáть/ вселéнную просветѝ:/ не сребролю́бiя мíрови сокрóвища снискá,/ высотý нам смиренномýдрiя показá,/ но, твои́ми словесы́ наказýя, óтче Iоáнне Златоýсте,// молѝ Слóва Хрїстá Бóга спасти́ся душáм нáшим.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Кондáк свт. Iоáнна, глас 6: От Небéс прiя́л есѝ Божéственную благодáть,/ и твои́ми устнáми вся учи́ши/ покланя́тися в Трóице еди́ному Бóгу,/ Iоáнне Златоýсте, всеблажéнне преподóбне,/ достóйно хвáлим тя:// есѝ бо настáвник, я́ко Божéственная явля́я.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Кондáк воскрéсный, глас 8: Воскрéс из грóба, умéршыя воздви́гл есѝ,/ и Адáма воскреси́л есѝ,/ и Éва ликýет во Твоéм Воскресéнiи,/ и мiрстíи концы́ торжествýют// éже из мéртвых востáнiем Твои́м, Многоми́лостиве.

Трисвятое

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас. (3 рáза)

Хор: Слáва Отцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Хор: Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Хор: Святы́й Бóже,/ Святы́й Крéпкій,/ Святы́й Безсмéртный, помúлуй нас.

Прокимен воскресный, глас 8

Чтец: Прокíмен, глас осьмы́й: Помоли́теся и воздади́те Гóсподеви Бóгу нáшему. (Пс.75:12А)

Хор: Помолúтеся и воздадúте Гóсподеви Бóгу нáшему.

Чтец: Вéдом во Iудéи Бог, во Iзрáили вéлiе И҆́мя Егó. (Пс.75:2)

Хор: Помолúтеся и воздадúте Гóсподеви Бóгу нáшему.

Прокимен святителя, глас 1

Чтец: Прокíмен, глас пéрвый, псалóм Давíдов: Устá моя́ возглагóлют премýдрость,/ и поучéнiе сéрдца моегó рáзум. (Пс.48:4)

Хор: Устá моя́ возглагóлют премýдрость,/ и поучéнiе сéрдца моегó рáзум.

АПОСТОЛ

Чтец: Ко Ефесéем послáнiя святáго апóстола Пáвла чтéнiе.

(Еф.зач.224А): Брáтiе, молю́ вы, аз ю́зник о Гóсподе, достóйно ходи́ти звáнiя, в нéже звáни бы́сте, со вся́ким смиреномýдрiем и крóтостiю, с долготерпéнiем, терпя́ще друг дрýгу любóвiю, тщáщеся блюсти́ единéнiе дýха в сою́зе ми́ра. Еди́но тéло, еди́н дух, я́коже и звáни бы́сте во еди́нем уповáнiи звáнiя вáшего. Еди́н Госпóдь, еди́на вéра, еди́но крещéнiе, еди́н Бог и Отéц всех, И҆́же над всéми и чрез всех и во всех нас.

[Синодальный перевод]Братия, умоляю вас, я, узник в Господе, поступать достойно звания, в которое вы призваны, со всяким смиренномудрием и кротостью и долготерпением, снисходя друг ко другу любовью, стараясь сохранять единство духа в союзе мира. Одно тело и один дух, как вы и призваны к одной надежде вашего звания; один Господь, одна вера, одно крещение, один Бог и Отец всех, Который над всеми, и через всех, и во всех нас. (Еф.4:1-6)

(Евр.зач.318А): Брáтiе, такóв нам подобáше Архiерéй, преподóбен, незлóбив, безсквéрнен, отлучéн от грéшник и вы́шше Небéс быв. Иже не и́мать по вся дни нýжды, я́коже первосвящéнницы, прéжде о свои́х гресéх жéртвы приноси́ти, потóм же о людски́х: сiè бо сотвори́ еди́ною, Себè принéс. Закóн бо человéки поставля́ет первосвящéнники, имýщыя нéмощь, слóво же кля́твенное, éже по закóне, Сына во вéки совершéнна. Главá же о глагóлемых: таковá и́мамы Первосвящéнника, и́же сéде одеснýю Престóла Вели́чествiя на Небесéх, святы́м служи́тель и ски́нiи и́стинней, ю́же водрузи́ Госпóдь, а не человéк.

[Синодальный перевод]Братия, таков и должен быть у нас Первосвященник: святой, непричастный злу, непорочный, отделенный от грешников и превознесенный выше небес, Который не имеет нужды ежедневно, как те первосвященники, приносить жертвы сперва за свои грехи, потом за грехи народа, ибо Он совершил это однажды, принеся в жертву Себя Самого. Ибо закон поставляет первосвященниками людей, имеющих немощи; а слово клятвенное, после закона, поставило Сына, на веки совершенного. Главное же в том, о чем говорим, есть то: мы имеем такого Первосвященника, Который воссел одесную престола величия на небесах и есть служитель святилища и скинии истинной, которую воздвиг Господь, а не человек. (Евр.7:26-8:2)

Аллилуиарий воскресный, глас 8

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас осьмы́й, псалóм Давíдов.

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Прiиди́те, возрáдуемся Гóсподеви, воскли́кнем Бóгу Спаси́телю нáшему.(Пс.94:1)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Предвари́м лицè Егó во исповéданiи, и во псалмéх воскли́кнем Емý.(Пс.94:2)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Аллилуиарий святителя, глас 2

Чтец: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа, глас вторы́й. Устá прáведнаго поучáтся премýдрости, и язы́к егó возглагóлет суд. (Пс.36:30)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

Чтец: Закóн Бóга егó в сéрдце егó, и не зáпнутся стопы́ егó. (Пс.36:31)

Хор: Аллилýїа, аллилýїа, аллилýїа.

ЕВАНГЕЛИЕ

От Лукѝ Святáго Евáнгелiя чтéнiе.

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

(Лк.зач.53): Во врéмя óно: закóнник нéкiй приступѝ ко Iисýсу, искушáя Егó и глагóля: Учи́телю, что сотвори́в, живóт вéчный наслéдую? Он же речè к немý: в закóне что пи́сано есть? Кáко чтéши? Он же отвещáв речè: возлю́биши Гóспода Бóга твоегó от всегó сéрдца твоегó, и от всея́ душѝ твоея́, и всéю крéпостiю твоéю, и всем помышлéнiем твои́м, и бли́жняго своегó я́ко сам себè. Речè же емý: прáво отвещáл есѝ, сiè сотворѝ, и жив бýдеши. Он же хотя́ оправди́тися сам, речè ко Iисýсу: и кто есть бли́жнiй мой? Отвещáв же Iисýс речè: человéк нéкiй схождáше от Iерусали́ма во Iерiхóн, и в разбóйники впадè, и́же совлéкше егó, и я́звы возлóжше отидóша, остáвльше едвá жи́ва сýща. По слýчаю же свящéнник нéкiй схождáше путéм тем, и ви́дев егó, мимои́де. Тáкожде же и левíт, быв на том мéсте, пришéд и ви́дев, мимои́де. Самаряни́н же нéкто гряды́й, прiи́де над негó, и ви́дев егó, милосéрдова, и пристýпль обвязá стрýпы егó, возливáя мáсло и винó. Всади́в же егó на свой скот, приведè егó в гости́нницу и прилежá емý, и наýтрiя изшéд, изéм два срéбреника, дадè гости́ннику и речè емý: прилежѝ емý, и éже áще прiиждивéши, аз егдá возвращýся, воздáм ти. Кто ýбо от тех трiéх бли́жнiй мни́ттися бы́ти впáдшему в разбóйники? Он же речè: сотвори́вый ми́лость с ним. Речè же емý Iисýс: идѝ, и ты творѝ тáкожде.

[Синодальный перевод]В те дни законник некий подошел к Иисусу, искушая Его, и сказал: Учитель! чтó мне делать, чтобы наследовать жизнь вечную? Он же сказал ему: в законе чтó написано? кáк читаешь? Он сказал в ответ: возлюби Господа Бога твоего всем сердцем твоим, и всею душою твоею, и всею крепостию твоею, и всем разумением твоим, и ближнего твоего, как самого себя. Иисус сказал ему: правильно ты отвечал; так поступай, и будешь жить. Но он, желая оправдать себя, сказал Иисусу: а кто мой ближний? На это сказал Иисус: некоторый человек шел из Иерусалима в Иерихон и попался разбойникам, которые сняли с него одежду, изранили его и ушли, оставив его едва живым. По случаю один священник шел тою дорогою и, увидев его, прошел мимо. Также и левит, быв на том месте, подошел, посмотрел и прошел мимо. Самарянин же некто, проезжая, нашел на него и, увидев его, сжалился и, подойдя, перевязал ему раны, возливая масло и вино; и, посадив его на своего осла, привез его в гостиницу и позаботился о нем; а на другой день, отъезжая, вынул два динария, дал содержателю гостиницы и сказал ему: позаботься о нем; и если издержишь что более, я, когда возвращусь, отдам тебе. Кто из этих троих, думаешь ты, был ближний попавшемуся разбойникам? Он сказал: оказавший ему милость. Тогда Иисус сказал ему: иди, и ты поступай так же. (Лк.10:25-37)

(Ин.зач.36): Речè Госпóдь ко пришéдшим к Немý Iудéем: Аз eсмь дверь, Мнóю áще кто вни́дет, спасéтся; и вни́дет, и изы́дет, и пáжить обря́щет. Тать не прихóдит, рáзве да укрáдет и убiéт и погуби́т: Аз прiидóх, да живóт и́мут, и ли́шше и́мут. Аз eсмь пáстырь дóбрый: пáстырь дóбрый дýшу свою́ полагáет за óвцы: А наéмник, и́же несть пáстырь, eмýже не суть óвцы своя́, ви́дит вóлка грядýща, и оставля́ет óвцы, и бéгает. И волк расхи́тит их, и распýдит óвцы. А наéмник бежи́т, я́ко наéмник eсть, и неради́т о oвцáх. Аз eсмь пáстырь дóбрый, и знáю Моя́, и знáют Мя Моя́. Якоже знáет Мя Oтéц, и Аз знáю Oтцá, и дýшу Мою́ полагáю за óвцы. И и́ны óвцы и́мам, я́же не суть от дворá сегó, и ты́я Ми подобáет привести́, и глас Мой услы́шат, и бýдет eди́но стáдо, и eди́н Пáстырь.

[Синодальный перевод]Сказал Господь пришедшим к Нему Иудеям: Я - дверь: кто войдет Мною, тот спасется, и войдет, и выйдет, и пажить найдет. Вор приходит только для того, чтобы украсть, убить и погубить. Я пришел для того, чтобы имели жизнь и имели с избытком. Я - пастырь добрый: пастырь добрый полагает жизнь свою за овец. А наемник, не пастырь, которому овцы не свои, видит приходящего волка, и оставляет овец, и бежит; и волк расхищает овец, и разгоняет их. А наемник бежит, потому что наемник, и нерадит об овцах. Я - пастырь добрый; и знаю Моих, и Мои знают Меня. Как Отец знает Меня, так и Я знаю Отца; и жизнь Мою полагаю за овец. Есть у Меня и другие овцы, которые не сего двора, и тех надлежит Мне привести: и они услышат голос Мой, и будет одно стадо и один Пастырь.(Ин.10:9-16)

Хор: Слáва Тебè, Гóсподи, слáва Тебè.

Помянѝ нас, Гóсподи, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Влады́ко, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Помянѝ нас, Святы́й, егдá прїи́деши во Цáрствiи Твоéм.

Лик небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Стiх: Приступи́те к Немý и просвети́теся, и лицá вáша не постыдя́тся.

Лик Небéсный поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху.

Лик святы́х Áнгел и Архáнгел со всéми Небéсными си́лами поéт Тя и глагóлет: Свят, Свят, Свят Госпóдь Саваóф, испóлнь Нéбо и земля́ слáвы Твоея́.

И ны́не и прúсно и во вéки векóв. Амúнь.

Символ веры

Вéрую во Еди́наго Бóга Ѻтцá, Вседержи́теля, Творцá нéбу и землѝ, ви́димым же всем и неви́димым. И во Еди́наго Гóспода Iисýса Хрїстá, Сы́на Бóжiя, Единорóднаго, И҆́же от Ѻтцá Рождéннаго прéжде всех век; Свéта от Свéта, Бóга И҆́стинна от Бóга И҆́стинна, рождéнна, несотворéнна, единосýщна Ѻтцý, И҆́мже вся бы́ша. Нас рáди человéк и нáшего рáди спасéнiя сшéдшаго с небéс и воплоти́вшагося от Дýха Свята и Марíи Дéвы и вочеловéчшася. Распя́таго же за ны при Понтíйстем Пiлáте, и страдáвша и погребéнна. И воскрéсшаго в трéтiй день по Писáнiем, и возшéдшаго на небесá и седя́ща одеснýю Ѻтцá. И пáки грядýщаго со слáвою суди́ти живы́м и мéртвым, Егóже Цáрствiю не бýдет концá. И в Дýха Святáго, Гóспода, Животворя́щаго, И҆́же от Ѻтцá исходя́щаго, И҆́же со Ѻтцéм и Сы́ном спокланя́ема и сслáвима, Глагóлавшего прорóки. Во еди́ну Святýю, Собóрную и Апóстольскую Цéрковь. Исповéдую еди́но крещéнiе во оставлéнiе грехóв. Чáю воскресéнiя мéртвых, и жи́зни бýдущаго вéка. Аминь.

Ослáби, остáви, прости Бóже, прегрешéнiя нáша, вóльная, и невóльная, я́же в слóве и в дéле, я́же в вéденiи и не в вéденiи, я́же во дни и в нощѝ, я́же во умè и помышлéнiи, вся нам простѝ, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Ѻ́тче наш, И҆́же есѝ на небесéх. Да святи́тся И҆́мя Твоè, да прiи́дет Цáрствiе Твоè, да бýдет вóля Твоя, я́ко на небесѝ и на землѝ. Хлеб наш насýщный даждь нам днесь, и остáви нам дóлги нáша, я́коже и мы оставля́ем должникóм нáшим. И не введѝ нас во искушéнiе, но избáви нас от лукáваго.

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, поми́луй нас. Ами́нь.

КОНДАК

Кондáк воскрéсный, глас 8: Воскрéс из грóба, умéршыя воздви́гл еси́,/ и Адáма воскреси́л еси́,/ и Éва ликýет во Твоéм Воскресéнiи,/ и мiрстíи концы́ торжествýют// éже из мéртвых востáнiем Твои́м, Многоми́лостиве.

Гóсподи, поми́луй. (12 раз)

И молитву: Всесвятáя Трóице, Единосýщная Держáво, Нераздéльное Цáрство, всех благи́х Винá, благоволѝ же и о мне грéшнем, утвердѝ, вразумѝ сéрдце моè, и всю мою отымѝ сквéрну, просветѝ мою мысль, да вы́ну слáвлю, пою, покланя́юся и глагóлю: Еди́н Свят, Един Госпóдь, Iисýс Хрїстóс, во слáву Бóга Ѻтцá, ами́нь.

Бýди и҆́мя Госпóдне благословéно от ны́не и до вéка. (3 рáза)

Слáва Ѻтцý и Сыну и Святóму Дýху, и ны́не и при́сно и во вéки векóв, аминь.

Псалом 33

Благословлю́ Гóспода на вся́кое врéмя,/ вы́ну хвалá Егó во устéх мои́х./ О Гóсподе похвáлится душá моя́,/ да услы́шат крóтцыи и возвеселя́тся./ Возвели́чите Гóспода со мнóю,/ и вознесéм и҆́мя Егó вкýпе./ Взыскáх Гóспода и услы́ша мя,/ и от всех скорбéй мои́х избáви мя./ Приступи́те к Немý и просвети́теся,/ и лицá вáша не постыдя́тся./ Сей ни́щiй воззвá, и Госпóдь услы́ша и҆̀,/ и от всех скорбéй егó спасé и҆̀./ Ополчи́тся Áнгел Госпóдень óкрест боя́щихся Егó,/ и избáвит их./ Вкуси́те и ви́дите, я́ко благ Госпóдь;/ блажéн муж, и҆́же уповáет нань./ Бóйтеся Гóспода, вси святíи Егó,/ яко несть лишéнiя боя́щымся Егó./ Богáтiи обнищáша и взалкáша,/ взыскáющiи же Гóспода не лишáтся вся́каго блáга./ Прiиди́те, чáда, послýшайте менè,/ стрáху Госпóдню научý вас./ Кто есть человéк хотя́й живóт,/ любя́й дни ви́дети блáги;/ Удержѝ язык твой от зла,/ и устнè твоѝ, éже не глагóлати льсти./ Уклони́ся от зла и сотворѝ блáго,/ взыщѝ ми́ра, и поженѝ и҆̀./ Óчи Госпóдни на прáведныя,/ и ýши Егó в моли́тву их./ Лицè же Госпóдне на творя́щiя злáя,/ еже потреби́ти от землѝ пáмять их./ Воззвáша прáведнiи, и Госпóдь услы́ша и҆́х,/ и от всех скорбéй их избáви их./ Близ Госпóдь сокрушéнных сéрдцем,/ и смирéнныя дýхом спасéт./ Мнóги скóрби прáведным,/ и от всех их избáвит я Госпóдь./ Храни́т Госпóдь вся кóсти их,/ ни еди́на от них сокруши́тся./ Смерть грéшников лютá,/ и ненави́дящiи прáведнаго прегрешáт./ Избáвит Госпóдь дýши раб Свои́х,/ и не прегрешáт вси уповáющiи на Негó.

Достойно есть

Хор: Достóйно есть я́ко воúстинну блажúти Тя, Богорóдицу,/ Присноблажéнную и Пренепорóчную и Мáтерь Бóга нáшего./ Честнéйшую Херувíм и слáвнeйшую без сравнéнiя Серафíм,/ без истлéнiя Бóга Слóва рóждшую, сýщую Богорóдицу Тя величáем.

Слáва Ѻтцý и Сы́ну и Святóму Дýху, и ны́не и прúсно и во вéки векóв, амúнь.

Гóсподи, помúлуй. (3 рáза)

Гóсподи, благословᴎ́.

ОТПУСТ

Гóсподи, Iисýсе Хрїстè, Сы́не Бóжiй, моли́твами пречи́стыя Своея́ Мáтере, святы́х слáвных и всехвáльных Апóстол, преподóбных и богонóсных отéц наших и всех святы́х, поми́лует и спасéт нас, я́ко Благ и Человеколю́бец.

Евр.7:26–8:2, Пс.36:31, Ин.10:9-16, изобразительные, святителя, Пс.75:2, 26 ноября, Ин.10:9–16, Пс.48:4, Лк.зач.53, Ин.зач.36, Еф.зач.224, Евр.зач.318, 25 неделя по Пятидесятнице, Лк.10:25-37, глас 8, Пс.36:30, свт. Иоанна, Евр.зач.318А, Лк.10:25–37, 25 ytltkz gj gznbltcznybwt, свт. Иоанна Златоустого, свт, Еф.зач.224А, Пс.94:1, Пс.75:12А, обедница, Еф.4:1–6, 16 ноября по ст. стилю, Пс.94:2, 8 глас, святителю, свт. Иоанна златоуста, Еф.4:1-6

Previous post Next post
Up