Jun 12, 2024 08:17
Ягоди за вашим смаком - 1 кг.;
Цукор пісок - 1 кг.;
Сік лимона - 4 столові ложки.
Ягоди промийте та приберіть кісточки, якщо вони присутні.
Покладіть їх в каструлю та засипте цукром. Поставте в холодильну камеру на 12 годин, щоб ягоди пустили сік.
Після поставте каструлю на плиту та закип’ятіть. Не забувайте перемішувати. Як тільки варення закипить - додайте сік лимону. Потім проваріть рівно 5 хвилин.
Перелийте варення у стерилізовані банки та закатайте кришками. Переверніть банки та залишіть охолоджуватися, укутавши його ковдрою.
Вихід з кг малини, смородини, полуниці - 1 л варення. А з кг вишні - 1600 мл варення. Спробуйте приготувати та ви залишитесь у захваті.
варенье,
ягоды