Prasminga diena

Dec 26, 2005 20:53

Ryte miegojau iki 10:30. Sapnuose kontempliavau Petkevičiaus "Durnių laivą". Supratau vieną - po šios knygos jau nebegalėsiu nežvengdamas žiūrėti į kai kuriuos veikėjus. Kaip vieno rimto susitikimo metu vos sugebėjau neužsižvengti, suvokęs, kaip taikliai R. Kazlas nukopijavo vieno veikėjo manieras. Atsikėlęs suėmiau save į rankas, ir, papusryčiavęs, sėdau dirbti. Dirbau kantriai ir efektyviai - ačiū kažkam, ir darbai pasitaikė skaitomi ir žmoniškai parašyti, nereikėjo braukyti kiekvieno puslapio.
Tuomet ėjome pakvėpuoti grynu oru.

Grynas oras buvo šlapias, vėjas smelkė iki kaulų. Užtat labai gražiai apšalęs Švėkšnos tvenkinys su klasikinės Dianos skulptūros remeiku. Skulptūra stovi tvenkinio viduryje, salelėje. O dabar toji salelė aplink apledėjusi, tad vaizdas toks: sniegu padengtas šlaitas į tvenkinį, nedidelė tamsaus vandens juostelė, pilko ledo juosta, balto ledo juosta, balta kalvelė, o ant jos balta skulptūra (ir kaip abidna, kad nėra fotoaparato, reikia čia viską aprašinėti :-/).

O dar buvo toks įvykis: užėjome į vietinį prekybos centrą nusipirkti ilgiklio. Suradome. Aišku, turkiški, bet galios čia nedidelės, neturėtų sudegti. Tačiau kai nusinešiau iki kasos, sako - nėra kainos. Na, kaip mes įpratę mastyti - ne mano problema, ar ne? Man reikia ilgiklio. Bet, panašu, pardavėjukei tai atrodo būtent mano problema, nes ji nesiruošia parduoti - nėra kainos. Kilo klausimas - kelti skandalą ar nekelti? Reikalauti vadybininko, savininko, ar ne? Kita vertus - man juk reikia ilgiklio, o ne skandalo, be to - Kalėdos. Tad susiradau kitą ilgiklį, su kaina, nusipirkome. Tik kažkaip galvoju, jog kokioje Vilniaus ar Kauno Maksimoje ar Rimi taip nebūtų nutikę.

Tada dar žiūrėjau "Die hard 3" (vis dėlto, silpniausias, nežiūrint labai geros pradžios, Samuel L. Jackson ir Jeremy Ironso), o dabar vėl sėsiu dirbti. Nes darbas žmogų puošia. Netgi per Kalėdas :)

skandalai, niekai, darbai

Previous post Next post
Up