Різотто з гарбузом

Dec 20, 2013 11:41



Дуже люблю різотто з овочами різними. Нещодавно от спрообувала власну варіацію різотто з гарбузом. Чомусь смак гарбуза у солодких кашах не дуже люблю, але цей варіант рису з гарбузом - якраз те, що треба для оригінального гарніру до м’яса.

Інгредієнти:
1 середня цибулина
2 зубці часнику
60 г вершкового масла
1,5 склянки звичайного чистого непромитого круглого рису
3 склянки рідини (кипляча вода й біле сухе вино або бульйон)
400 г гарбуза
Сіль, перець, кмин, петрушка, лавровий листок




Гарбуз нарізаємо кубиками, викладаємо на деко, злегка змащене олією, і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Слідкуємо, періодично перемішуємо, щоб не пригорів. Запікаємо до золотистого кольору.


Доки смажиться гарбуз, дрібно нарізаємо цибулю і часник. Тепер треба розтопити масло, кинути цибулю й часник і на помірному вогні довести до легкої рум’яності (не пересмажити). Тоді всипати рис, перемішати його з цибулею і потримати на помірному вогні кілька хвилин, не дозволяючи зарум’янитися. Рис спочатку стане прозорим, а тоді набуде молочного відтінку.


Коли рис набуде молочного відтінку, влити киплячу рідину. Додати гілочки петрушки, кмин, лавровий лист, сіль і перець за смаком. Додати спечений гарбуз. Довести до кипіння, один раз перемішати, накрити кришкою і покласти в духовку (200 градусів).


Кипіння слід відрегулювати так, щоб рис увібрав рідину за 18-20 хвилин. Рис не слід чіпати упродовж 18 хвилин. Тоді можна відкрити. Нахиліть пательню і підійміть рис, щоб побачити, чи всю рідину на дні увібрав рис. Якщо ні, поверніть рис у духовку ще на 2-3 хв. Тоді витягніть рис з духовки. Якщо потрібно, щоб рис був злегка al dente, відкрийте його. Якщо бажаєте, щоб він був ніжним, залиште накритим ще 20 хвилин. Витягніть трави. Розпушіть рис виделкою і виправте на сіль-перець. Подавати можна, злегка притрусивши дрібно натертим твердим сиром.


Previous post Next post
Up