правильна політика: як з передової сторінки російської газети в Литві зникла радянська символіка...

Oct 31, 2013 13:51




... отож, на газеті "Комсомольська правда в Литві " не залишилося радянських символів.

Було:


Стало:


Поліція почала розслідування після чого відмовитися від радянських символів вирішив видавець газети. Який штраф загрожує видавцеві за використання забороненої символіки, встановить суд.

(джерело)

деталі події:

"... видання можна знайти в литовських кіосках друку. Коштує воно 2,9 літа. Газета виділялася тим, що на головній сторінці зверху красувались п'ять радянських символів. На них видно образ Леніна, а також символи СРСР - серп і молот. Використання цієї символіки в Литві забороняється.

Після того як на це увагу звернули ЗМІ та політики, цим зацікавилася і правоохоронці.

Представник Головного комісаріату Вільнюського округу Інга Шаблінскєнє сказала DELFI, що поліція провела розслідування у зв'язку з використанням радянської символіки .

Поліція склала протокол про адміністративне правопорушення відносно директора і видавця газети компанії LK Massmedia Іоланти Андрєєвої. Було встановлено, що Андрєєва, будучи відповідальною за видання газети, не подбала про те, щоб на першій сторінці не було радянської символіки. За словами Шаблінскєнє, таким чином Андрєєва порушила 188 ст. Кодексу адміністративної відповідальності. За це їй загрожує штраф від 500 до 1000 літів .

"Андрєєва свою провину не заперечувала, вона відповідає за газету. Компанія отримує газету з московського видавництва у форматі pdf. Радянські символи використовувалися як логотип. Дізнавшись про це, Анреева написала листа до Москви, в якій повідомила, що в Литві ці символи заборонені. На новому номері цих символів вже нема "  - сказала Шаблінскєнє.

У суді слухання справи відбудеться 14 листопада.

Андрєєва сказала DELFI, що в поліції написала пояснювальну і чекає слухання справи в суді. " З останнього номера нагороди (радянські символи - DELFI) вже зняті. Все інше в руках суду, не в наших "  - сказала Андрєєва. За її словами, раніше радянські символи нікому не заважали - це вважалося брендом.

... серед тих, хто підняв це питання про присутність на головній сторінці «Комсомольської правди в Литві» радянських орденів, були екс-міністр оборони і депутат Сейму Раса Юкнявічене та адвокат адвокатської контори AAA Baltic Service Company Андрюс Ішкаускас. Зокрема, Юкнявічене заявила, що радянська ідеологія принесла до Литви «багато горя» і закликала литовців «не читати такі газети»...

..."

попереднє по темі:
- як боротись з Газпромом...
- до річниці Чорнобиля - цінова політика Газпрому у Європі...

психологічне, показове, правильне, світоглядне, суперництво, суспільство, політичне

Previous post Next post
Up