ЖЖ для чайників або довідник блогера-початківця!

Oct 02, 2013 13:35

Originally posted by forko at ЖЖ для чайників або довідник блогера-початківця!
Оскільки в ЖЖ помітний прилив нових людей, написав для них  коротенький довідник.
Для чого вам блог? - в кожного є свій варіант відповіді на це запитання. Від вас залежить, чи це буде особистий щоденник для спілкування з друзями, чи тематичний проект щоб донести свої думки до широкого кола осіб. В будь-якому випадку - це ваш журнал, головним редактором та автором якого є саме ви.
Перший запис: найкраще присвятити собі - хто ви, звідки, які ваші зацікавлення, про що буде цей блог . Фото вітається хоча й необов’язкові. Далі можна йти шукати друзів.
Хто такі друзі або френди? Це ті люди, які Вам цікаві. Після того як ви додали їх у друзі (така опція є зверху у них в блозі), Ви зможете читати їх у френд-стрічці (місце, де показуються записи усіх людей, яких Ви добавили в друзі).
Як знайти друзів, варіантів є декілька:
За місцем проживання наприклад натиснувшимісце проживання у профілі Lviv ви побачити блогерів зі Львова, які нещодавно проявляли активність в ЖЖ.
За інтересами наприклад натиснувши мандри або історія ви побачити людей та спільноти, які вказали ці речі в своїх зацікавленнях.
В спільнотах наприклад в спільноті львівських блогерів lviv_lj, куди потрапляють відповідно пости львівських блогерів та про Львів, а також спільнота ua, де можна знайти найкращі пости українського ЖЖ. Дивіться хто пише для вас цікаво,коментуєте, добавляєте їх у друзі та формуйте власну френдстрічку.
Групи: Буває доцільно розбити список друзів на окремі групи. Наприклад «футбол», «друзі з реалу», «дівчата». Кожен френд може бути в одній або декількох групах. Кожну з груп можна читати окремо, що буває доволі зручно.
Коментарі : щоб людина побачила вашу відповідь на її коментар не забудьте натиснути "відповісти" внизу форми. Редагувати коментар або пост можна за допомогою кнопки edit, що графічно позначається олівцем.
Оформлення запису:
Візуальний редактор доволі зрозумілий для користувачів Ворду: B - жирний шрифт. І -курсив, U - підкреслення АВС закреслення. Далі йде вибір шрифтів та кольору. За ними йде вставка посилання та вставка існуючого юзера або спільноти ЖЖ.
Як вставити фото та відео в пост:
Тиснете на квадратну кнопку "додати фото" в редакторі. Пізніше обираєте чи хочете завантажити його з компютера чи просто скопіювати url, вже залитого фото в інеті. Поруч знаходиться кнопка "відео" - квадратик з трикутником всередині, сюди копіюють код вставки відео з ютуба.


Пізніше фото можна ще відредагувати: для цього виділяється його в редакторі та тиснеться на вже згадану кнопку"фото" В редакторі можна виставити ширину, товщину рамки, відступ та вирівнювання, скажімо по лівій стороні, тоді текст в пості буде справа від фото, а не знизу.
Якщо запис довгий, не забувайте ховати його під кат: для цього виділіть текст до першого абзацу і натисніть кнопку "cut" в редакторі. Тепер у френдстрічці ваших друзів не буде  надто довгого тексту, який міг би їх дратувати.


Про інші іконки в редакторі можемо поговорити  згодом.
Використання тегів(нижній рядок в редакторі): теги - це свого роду рубрики по яких ви зможете пізніше легко знайти свої пости. Найкраще коли їх не надто багато і вони зрозумілі,  наприклад тег сміявсь вартує ставити під усі пости,  що викликають посмішку.
Аватари або юзерпики - це невеличкі картинки, які знаходяться поряд з вашими записами(постами) та коментарям. Часто виражають емоції або ставлення до співрозмовників. Керування юзерпиками http://www.livejournal.com/editpics.bml
Останні коментарі до своїх записів можна побачити тут http://www.livejournal.com/tools/recent_comments.bml
Налаштувати оформлення журналу можна на цій сторінці http://www.livejournal.com/customize/options.bml
Заговолок журналу - назва вашого журналу. Наприклад в мене «Горище»
Підзаголовок: це може бути ваш девіз або улюблена фраза.
Заговолок стрічки - тут усе просто - фредстрічка, лєнта або ще якось.
Вибрати тему(дизайн) журналу можна тут http://www.livejournal.com/customize/ Частина з тем платна, але є й безкоштовні.
Поміняти мову налаштуваньблогу  на українську можна тут http://www.livejournal.com/manage/settings/?cat=display
Як просувати пости? От написали ви мегапост, як вам здається, але читають вас поки мало людей і коментів немає, а пост ніби хороший. Відправляйте його в ua. якщо пост дійсно хороший - він пройде модерацію, і ви отримаєте нових читачів та друзів.
Також багато цікавої інфи можна знайти в school_lj, щоправда там російською. Якщо є питання - звертайтесь, в кого є доповнення, що вартувало б сюди добавити - також пишіть.)

жж, блогери, лікбез

Previous post Next post
Up