Пляцок "Маковинка"

Jul 08, 2020 07:13




Пляцок "Маковинка"

Тісто (для верхнього і нижнього коржа, форма 30*40 см):
Жовте тісто;
150 г масла збити з 50 г пудри, по одному ввести 4 жовтки. Додати 280 г борошна з порошком для печива (1 ч.ложка).
Макове тісто:
300 г меленого маку, 150 г цукру і 100 г масла просмажити на сковороді (до розчинення масла). Охолодити. Додати 4 цілих яйця, 100 г мелених сухарів
Біле тісто
4 білки збити з 150 г цукру в білу стійку масу. Ввести кукурудзяний крохмаль (40 г) і борошно (60 г), 50 г розтопленого масла - перемішати дуже уважно, щоб не посадити білки.
Формування коржа (корж складається з 3 тістів, печемо РАЗОМ): на низ - жовте тісто, на нього - макове, зверху - білкове.
Випікати при 180 град.
Готовий корж охолодити, розрізати на двоє. Отримаємо 2 коржі 30*20 см.

Макове тісто (середина), форма 30*20 см
Терті яблука (200г тертої маси, терти на середній тертці, сік не відтискати), мак (100г, мелений), манка (3 столові ложки), жовтки (3 шт., розтерти до біла з 150 г цукру), вершкове масло (75г, розм'якшене), розпушувач (1.5 ч.ложки) - все добре перемішати, в кінці дуже акуратно ввести збиті білки (3 шт.).
Пекти при 180 град.

Крем:
Збити 200 г масла, додати 200 г шоколадно-горіхової пасти (любе, типу нутелли), під час збивання вливати вершки (150 мл, 30%).

Формування:
На низ - потрійний корж (білками до верху), половина крему, маковий корж, друга половина крему, потрійний корж (білками до низу). Довільно прикрашати.

Мак, Пляцки

Previous post Next post
Up