З Великоднього столу
Пляцок "Рожевий"
Бісквіт
Спекти класичний бісквіт на 6 яєць у формі 30* 40 см (6 яєць збити до біла з 6 ст.ложками цукру, в кінці вручну ввести 6 ст.ложок борошна). Випікати при 180 град. охолодити, розрізати на 2 частини.
Маковий
Змішати сметану (340г, використовувала 22% жирності) з амонієм (1.5 ч.ложки). Додати цукор (100г), мелений мак (200 г), борошно (200 г), перемішати. Окремо збити яйця (3 шт.), Акуратно вручну ввести в тісто. Випікати при 180 град.
Рожева начинка
2 пачки галаретки (желе) розвести гарячою водою (0,5л), перемішати, залишити остигати (має бути холодна, але ще рідка).
Збити 0,6 л сметани з 200 г пудри. Влити желе, вінчиком перемішати, додати порошок "Сирника на зимно", збивати міксером 3-4 хвилини.
Перекласти коржі, прикрасити довільно, помістити в холодильник.
Жовтий кокос
Пісочне тісто
250 г м'якого вершкового масла, 4 жовтки, 150 г цукру (збити масло з цукром, по одному вести жовтки), додати сметану (3 ст.ложки) з розпушувачами - 1/2 ч.ложки амонію і 1 ч.ложка розпушувача для випічки, замісити борошном ( 400 г), місити швидко. маємо отримати дуже легке тісто (не домішувати!).
Поділити на 2 частини.
Розприділити в 2 форми 30*40 см (на пергаменті), розрівняти.
При 180 спекти 2 коржі, охолодити, розрізати на двоє - в результаті отримаємо 4 коржі 30*20 см. Вони дуже хрупкі, працювати уважно.
Кокосовий корж
Перемішати кокосову стружку (110 г) з борошном (30 г) і цукром (140 г). Збити до піків білки (150 г), додаючи поступово цукор 30 г. В білкову масу додати кокосову суміш, легко перемішати .
Пекти в формі 20*30 см при 150 град. Готовність, як для безе.
Апельсинова маса
Сок і цедра з 2 великих апельсин, 2 ст.ложки кукурудзяного крохмалю, 2 жовтки, 120 г цукру - варити постійно мішаючи до густини. Виключити, додати в гаряче 50 г вершкового масла, добре перемішати ручним вінчиком, охолодити
Вершковий крем
Збити 350 мл вершків з 70 г цукру. Додати 250 г маскарпоне, перемішати.
Формування
Пісочні коржі по два перемастити апельсиновою масою.
Перемащені два пісочні коржі, половина вершкового крему, кокосовий корж, друга половина крему, два перемащені пісочні коржі. Прикрасити довільно.
Готовий пляцок залишити на кілька годин в кімнатній температурі, тоді помістити в холодильник