Пляцки (Великдень 2019) 2

Jun 19, 2019 06:00

З Великоднього столу




Шоколадний з вареним сиром

Форма 20"30 см

Тісто (рецепт Віки-vitoria)
У сотейнику нагріти молоко (240 мл) і вершкове масло (200 г).Додати шоколад (200 г, чорний, поламаний кусочками), перемішати, поки він не розплавиться і не утворюється гладка, однорідна маса.
Просіяти в миску борошно (150 г), какао (65 г), соду (1 ч.л, гасила оцтом), розпушувач (1 ч.ложка).
У чашу міксера перелити шоколадну масу, додати яйця(3 шт.), цукор (180 г) і з'єднати разом.
Додати сухі інгредієнти і змішати до однорідної маси.
Нагріти духовку до 160 градусів.
Форму застелити папером для випічки, вилити в неї масу.
Пекти при 160 град. до сухої палички ( плюс мінус пів години).

Начинка
Молоко 2 л (свіже, фермерське) , 0.5 л сметани домашньої ( збирана, бажано з невеликою кислинкою, не сепараторна, з магазинною не пробувала), 3 яйця - перемішати і на самий малий вогонь. Не мішати!!! Варити до утворення сиру. Вогонь виключити, залишити до повного застигання. Тоді на марлю в два шари і на друшляг (сироватку, що відділилася - в банку і в холодильник, використаєте з часом). Підвішати над умивальником, щоб за ніч стекла лишня сироватка. Збити 300 г масла з 180 г цукрової пудри, додати в кінці сирну масу,

Формування
На корж нанести сирну масу. Помістити в холодильник на кілька годин. Приготувати ганаш - розтопити чорний шоколад (120 г) додати гарячі вершки (100 г, не менше 30%), перемішати, вилити на корж, розрівняти лопаткою.

Шоколад, Пляцки

Previous post Next post
Up