Трюфельный торт

Jan 05, 2019 07:03

С юбилеем меня.
Торт по рецепту Мишель (кукинг). Определенные коррективы свои внесла (у автора торт на 8 коржей, у меня - на 6, ничем не пропитывала, крем сделала легче, добавив еще молока, алкоголь не использовала).




Трюфельний торт

6 жовтків
5 білків
1 ст. цукру
2 ст.л. гарячої води
2 ст.л. какао-порошку
5 ст.л. борошна
1 ч.ложка порошка для печива
2 ст.л. крохмалю (використовувала картопляний)

Жовтки перетерти до біла з 0.5 стакана цукру. До какао влити гарячу воду, перемішати,додати до жовткової маси, перемішати міксером до однорідності. Окремо збити білки з 0.5 стакана цукру. До жовтків просіяти сухі складові (борошно, крохмаль, порошок для печива). Порціями ввести збиті білки , акуратно вимішуючи ручним вінчиком.

Три листи застелити папером для випічки. На кожному листі відмалювати круг 20 см (я взяла тарілку, нею обмальовувала, мої круги мали 21 см в діаметрі). Тісто розприділити рівномірно на відмальовані круги. Пекти на 3 рівнях з конвекцією при 190 град.(в мене пеклися 15 хвилин, але це дуже умовний час!!!).

Крем
За день до випічки довести до кипіння 2 стакани 30% вершків. В гарячі вершки помістити поломаний на шматки чорний шоколад 150 г (я використовувала екстрачорний "Світоч), помішати до розчинення шоколаду. Остудити і помістити на ніч в холодильник. На другий день збити масу. Моя маса була гірка (екстрачорний шоколад :), тому я додала 50 г цукру, але це опційно. При збиванні я вливала холодне молоко, два рази по 50 мл. З цим будьте уважні - в мене були хороші вершки і якісний шоколад, жирність в результаті дуже висока, крем не виходив таким легким, як я хотіла. З допомогою холодного молока я отримала легкий крем. Але додавайте його по-трохи - давши більше можете зіпсувати крем.

Цукерки
Розтопити 150 г шоколаду, влити 120 мл гарячих вершків, перемішати, додати 2 ст. ложки міцної кави. Помістити в холодильник до застигання. Бажано зловити той момент, коли маса ще не повністю тверда, що б було зручно катати шаріки. Половину шаріків обкатати в кокосі, половину в тертому шоколаді. Готові цукерки помістити в холодильник.

Формування торта
Перекласти кремом коржі та обмастити боки. Верх залити помадкою (шоколад+масло). Помістити на неї цукерки.

Шоколад, Торты

Previous post Next post
Up