Печиво з шоколадом

Nov 30, 2018 07:07

Смачне печиво, довго залишається свіжим. Фото моїх дітей.





Печиво з шоколадом

Масло 125 г
Борошно 250 г
Порошок 6 г
Яйце 1 шт., середнє (вага 50 г)
Цукор 200 г

Масло збити з цукром в білу кремову масу, в середині збивки дати яйце. Борошно з порошком пересіяти, додати в збивку, перемішати вручну до однорідності (швидко!).

Сформувати кульку вагою 25 г, обкатати в цукрі. Помістити на лист для випічки на великій відстані одне від другого ( на стандартному листі від електродуховки розміщення 3*4 штуки). Зверху трохи притиснути і розмістити дроблений чорний шоколад. Вихід: 24 штуки, 2 повні листи (електродуховка).

Пекти при 180 град.

Ремарки: як і в любій простій страві є нюанси - не зменшувати кількість цукру (в крайньому випадку не обкатуйте в цукор, але тоді не буде такої чудової хрумкої скоринки), не давайте на око (ложками, мірними стаканами) - печиво вийде або високе (не "сяде"), або тонкими коржиками. Я використовувала борошно богумілу, звичайно, можна й інше, але в цьому випадку робіть пробну випічку, бо, можливо, треба буди трішки додати, або, навпаки, дати менше (наступного разу).
В печиво можливе додавання сухих посилювачів смаку: терта цедра, кориця. Зрозуміло, що можна й без шоколаду, з горіхами, родзинками (брати максимально світлі, змочити водою і відтиснути - на верху печива люблять горіти).

Печенье

Previous post Next post
Up