Хлібний ріжок

Jan 29, 2019 06:35

Дуже смачні та вдалі хлібні ріжки. Рецепт з жж yuliadomik. Майже нічого не міняла. Їли замість хліба. По смаку - той ріжок з дитинства за 7 копійок.




Ріжок

Опара:
225 г борошна
10 г дріжджів свіжих
125 мл води
Опара густа, замісити вручну до однорідності. Накрити, залишити в теплому місці до підходу (3-4 години)

Тісто:
опара
275 г борошна
10 г дріжджів свіжих
7 гр солі
25 г цукру
110 г води теплої
40 г масла вершкового
Дріжджі +вода+цукор - перемішати в окремій посудині (не залишати, що б спінилося). Додати до опари розчину та решта складників (крім масла), замісити до однорідності, ввести масло (масло трохи підтопила в мікро, так, половину вже позтопилося, а решта доволі м"ягке), місити до гладкості. Місила в комбайні, загальний час - хвилин 18. Зрозуміло, вручну на багато довше.
Накрити, залишити для підходу на кухонному столі, по часу - трохи більше одної години.

Тісто помістити на дошку, припилену борошном, легко перемісити, залишити для відпочинку на хвилин 15 (під плівкою).

Відважити на шматки вагою 52 г (на справді - це не перфекціонізм, просто одинакові напівфабрикати одинаково пропечуться, це важливо). Кожен шматочок закатати в кульку. Тоді кожну кульку розтягнути в овал, низ овалу потягти в сторони і закручувати до верху по типу рогалика (круасану). Поставити на лист для випічки на відстані одне від другого (в мене на одному листі було 8 штук, на іншому 6). Накрити зверху плівкою, залишити для підходу на 1 годину.

Пекти при 220 з парою перші 12 хвилин. Я пекла на двох рівнях з конвекцією. Що таке пара - включила духовку для нагріву і на дно зразу поставила миску з водою. Після 12 хвилин випічки забрала миску і допікала рогалики без пари.

Хлеб

Previous post Next post
Up