Сирне, смачне, швидке

Oct 02, 2017 07:21

Простий рулет, що печеться разом з начинкою та улюблена сирна запіканка (ну, не зовсім проста :), але дуже добра (рецепт Мамки, форум "У самовара")






Бісквітний рулет з сиром
Приготувати начинки:
- сирна: перемолоти сир (0.5 кг), перетерти жовтки (2 шт.) з цукром до біла (130 г), ваніль, якщо сир пісний, рідкий - 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю без верху (у мене був домашній, хороший сир, крохмаль не давала)
- макова: сухий мак (100 г) перемолоти в блендері, цукор (80 г), білок (1 шт.), молоко (1 ст.ложка). Можна використати готову макову масу.
Бісквіт:
4 цільні яйця збити з 4 ст.ложками цукру до білої, густої маси. В кінці ддодати 4 ст.ложки борошна, акуратно перемішати .
Формування
На пергаментний папір помістити сирну масу тонким шаром. На нього - точково макову масу. Зверху вилити бісквіт і зразу випікати при 180 град. до готовності бісквіту. Спечений гарячий бісквіт перекинути, забрати пергамент, зразу скрутити рулетом.
Замість сирної маси можна використати терті яблука з цукром, це теж смачно і ще дуже швидко.

Запіканка (суфле) з абрикосами
(на форму 20*30 см)
Сир (домашній, свіжий, жирний, 0,6 кг) -перемолоти через м"ясорубку, додати жовтки (5 штук), сметану (5 ст.ложок), манку (3 ст.ложки), борошно (5 ст.ложок), ванільний цукор, кориця (за бажанням). Перемішати. Окремо збити 5 білків підсипаючи цукор (300 г). Додати в сиркову масу, акуратно мішаючи. Зразу помістити в форму. Зверху розмістити абрикоси (або яблуки , нарізані тонкими пластинками).
Запікати при 160 градусів (приблизно 35-40 хвилин).

Рулет, Творог, Запеканка

Previous post Next post
Up