Мій липень 2017 :)

Aug 17, 2017 17:43

Знову призабула журнал, а вже серпень :) В мене все добре, працюю не дивлячись на спеку, навіть вдалося кілька днів відпочити - їздили в Карпати з Персиком.
З кулінарного - полюбила осетинські пироги (рецепт з жж trio_mia,величезне дякую!), почала робити ранкову випічку з творожного тіста (рецепт i_lara)







Осетинські пироги

Опара:
100 мл теплого молока, 1 ч.л. цукру, 2 ч.л. борошна, 1.5 ч.ложки сухих дріжджів - перемішати, накрити, залишити до підходу в теплі (10-15 хвилин).
В опару додати кефір (200 мл), 1 яйце, 2 ст.ложки сметани, 0,5 ч.ложки солі, борошно (приблизно 500 г) - замісити мяке тісто. Накрити, залишити для підходу (приблизно на півтора години).
Тісто розділити на три частини, кожну частину скатати в колобок, залишити відпочити під плівкою на 10 хвилин. Кожну кульку трохи розплескати, зверху помістити начинку, кінці тіста зібрати над начинкою вкупі і защіпнути. Помістити на лист для випічки , максимально тонко розтягнути в плоский млинець.
Пекти при 180 до румяної скоринки (приблизно 20 хвилин. Пекла на трьох рівнях відразу 3 пироги (з обдувом). Якщо немає такої можливості - печіть по черзі, тісто до випічки тримати в холодильнику. Готові гарячі пироги змащувала зразу розтопленим вершковим маслом.
Робила дві начинки: м"ясну (мішаний сирий фарш з яловичини та свинини з цибулею, сіль. чорний перець, трохи розвела бульйоном) та картоплю з сиром (картопляне пюре та сир в співвідношенні 1 до 1, вершкове масло, зелень, сіль. чорний перець; сир використовувала бринзу та твердий).
Дуже смачні свіжі, ще теплі і дуже красиві після змащення маслом. Фото зробили на другий день, тому не передали цього.

Конвертики з сиром

Тісто
200 г вершкового масла
250 г сиру (творог, я використовувала домашній)
3 ст. л. цукру
350 г борошна
Перемішати масло, сир та цукор (якщо є комбайн - на низькій швидкості насадкою-лопаткою, якщо ні - перетерти руками). Одноразово додати борошно та замісити мягке тісто. Помістити в харчову плівку та відправити в холодильник мінімум на сутку.
Для солодкої сирної начинки - сир перетерти з цукром та жовтком (якщо сир обезжирений, рідкий - прийдеться додавати або манку, або кукурудзяний крохмаль)
Для соленої сирної начинки (цей варіант на фото) - сир-творог змішати з тертим твердим сиром (в пропорції 2 до 1), сіль, чорний перець. жовток.
При випічці зі фруктами-ягодами тісто посипати сумішшю сухарів (40 г), борошна (60 г), цукру (40 г), для того, що б не було закальцю від соку (розраховано на 0.5 кг фруктів чи ягід).

Творог, Пирог

Previous post Next post
Up