Сметанник та макронси

Jun 13, 2017 09:18

Просте та складне :)
Чудовий сметанник з радянського минулого (рецепт Лєни lenkazhestyanka)

Вишукані та смачні макронси. Замість мигдалю - борошно насіння соняшника. Рецепт знайшла на українському кулінарному форумі моока






Сметанник

На 1 білий корж (прямокутна форма 30*40см):
2 цілі яйця+200 г цукру - збити до густої білої маси. Додати 200 мл сметани, 200 г борошна, 0.5 ч.ложки соди (погасити), 0.5 ч.ложки порошка - вимішати вручну, акуратно, щоб збивка не сіла.
На 2-ий чорний корж все те ж саме, тільки на 3 ст.ложки борошна менше, а на те місце - 2 ст.ложки какао.
Отримані коржі охолодити, розрізати навпіл.Почергово перемастити кремом, прикрасити по бажанню.
Крем сметанний: збити 600 мл сметани (вище 30%) з цукром (150 г). Я збивала дуже густу сепараторну сметану (450 г) з холодним молоком (150 г) та цукром.

Макаронс з насінням соняшнику

День перед приготуванням відділити білки від жовтків та залишити білки на кухонному столі в накритій ємкості (зістарюємо білки). Нам потрібно 104 г білка.
Готуємо борошно з насіння соняшнику. Беремо чищене, не смажене насіння та перемелюємо в кофемолці кілька разів, просіюємо через сито (сито беріть крупніше по можливості, в мене соняшник перемоловся в тонку крупку і я не могла просіяти через тонке сито).Грубі кусочки, що залишилися після просіювання ще раз перемолоти. В нас має вийти 150 г борошна з насіння соняшнику.
До перемеленого борошна додаємо какао (15 г) та пудру (135 г), знову все пересіюємо через сито. Додаємо частину наших білків (53 г, не збитих) і ретельно перемішуємо. Виходить густа маса.
Готуємо меренгу: варимо сироп з 150 г цукру та 150 г води, доводимо його до температури 118-120 градусів. Коли сироп закипить - починаємо збивати білок (51 г) на великих обертах міксера. Сироп потрібної температури вливаємо цівкою у білки, що збиваються, збиваємо все разом ще хвилин 5.
Меренгу додаємо в три прийоми до нашої густої маси.Відсаджуємо за допомогою кондитерського мішка круглі заготовки (в мене є спеціальні форми силіконові для макронів, тому всі вийшли одинаково рівними, діаметр однієї заготовки 3.5 см). Залишаємо на пів години на кухонному столі, чекаємо, щоб утворилася зверху плівка.
Печемо при 175 град. на двох рівнях електродуховки 15 хвилин з конвекцією.
Охолоджені напівфабрикати попарно перемащуємо кремом.
Крем:
чорний шоколад (150 г) розтопити з маслом (50 г), додати варене згущене молоко (150 г), перемішати.

Печенье, Безе, Пляцки

Previous post Next post
Up