Bon Jovi: "Livin' On A Prayer"
Löysin ihan sattumalta lähikaupasta (siis lähimmästä kaupasta, joka sattuu olemaan ei-niin-pieni marketti) lakritsikastiketta, jota
taannoisella tiikerinkakunleipomiskerrallani jäin kaipaamaan. Tällä kertaa vuorossa oli siis juurikin SE lakritsitiikerikakku, johon löysin ohjeen sekä
Armin leivontanurkkauksesta että eräästä ex-anoppikokelaan mailista. (Täti on kova leipuri ja pidämme edelleen yhteyttä syystä tai kolmannesta. Reseptin ruotsalainen versio oli kuitenkin grammalleen sama kuin Armin ohje, johon tosiaan ensin törmäsinkin, joten propsit lähtevät sinne.) Makukin on kohdallaan, joskin 50 min uunissa ei aivan riittänyt (eikä minulla tietenkään ollut mitään, millä testata kakun kypsyyttä). Epätasaisen uunin ansiosta toinen puoli jäi hieman liian raa'aksi, mutta toinen sentään on suoranaista priimaa. :D
Huomenna olisi tarkoitus myös istua proseminaarissa ensimmäistä kertaa piiiiitkästä aikaa. Yli kuukausi edellisestä kerrasta, oikeasti! :D Odotan riemun- ja kauhunsekaisin tuntein. Tosin sain kuulemma prosemmaa vetävän lehtorin kirjallisuuskurssista (siitä, josta stressasin) arvosanaksi vitosen. Ehkäpä Ferlin-esseeni ("I livets villervalla" - om Nils Ferlins trettiotalsdikter) ei sitten ollutkaan niin ahterista kuin luulin. :D Tai vaihtoehtoisesti monologini kirjallisuuskeskusteluissa vaikuttivat. Tentistäkin tuli silti ihan hyvä arvosana. En silti olisi itselleni vitosta antanut, vaikken toisaalta tahdo valittaakaan. :D
Mutta jooh, kaipa minä tästä jätän teidät ihmettelemään kakunkuvaa (kännykkäkameran kosto), kakun vähintäänkin kummallista raitaa (älkää kysykö, en minä sunkaan tiedä) ja suuntaan suihkun kautta sängynpohjalle pohtimaan mm. ruotsin murteiden /r/-variaatioita. Oi onnea.
I happened to run into liquorice sauce in the grocery I visit almost daily.
The previous time I baked a tiger cake (I have no idea what it is really called in English, and I'm too lazy to find out, so that'll have to do) I couldn't find it, so now that I did, I really had to bake one. I found the recipe on a Finnish blog, and then my ex-mother-in-law-to-be (got it? no? good :D) emailed me the same recipe when I mentioned it. So, the Finn gets the credit. The cake tastes quite yummy, really, even if it should have been in the oven a bit longer. (I had nothing to test it with.) Besides, as my oven is a complete and utter idiot (and thus reminds me of my ex in more ways than one, the only real difference being that the oven can be warm and even HOT), so about a half of the cake is a bit raw, and the other half is quite perfect. :D
Tomorrow, I should take part in the proseminary for the first time in about a month or so. I'm not sure if I'm more frightened or excited about it. :D Although, I've heard that the lecturer who runs the seminary gave me a fiver (the best grade) for his literature course. Maybe my essay on Ferlin ("I livets villervalla" - om Nils Ferlins trettiotalsdikter) didn't suck as much as I thought it would. :D Or maybe it was the monologues I pulled at the literature "discussions". The exam went quite well, too, actually. Yet, I wouldn't have given myself a 5. ... Not that I was complaining, though. :D
But yeah, I think I'd better go to take a shower, then to the bed to read about, for instance, /r/ in some Swedish dialects. Meanwhile, you may stare at the horribly grainy photo (taken with my cell phone) of the cake and the weird stripe in it (it wasn't supposed to be like that!).