Інгредієнти на 4 маленькі порції (як на фото):
1. Рис арборіо 1 стакан (НЕ промивати!)
2. Половинка цибулі
3. Часник 1 великий зубчик
4. Броколі - 350 грам
5. Овочевий бульйон (взяв розчинний бульйон - 3 чайні ложки - і покидав стовбур від броколі): 1літр
6. Олія оливкова
7. Шафран - трошки
8. Сир пармезан: 150 грам
9.Вино сухе 100 грам (червоне або біле - в мене було по 50 грам червоно і білого - вилив, те що було :) )
Броколі розірвати на шматочки, стовбур вкинути у бульйон.
Броколі жарити окремо на невеличкій кількості олії до готовності (5-10 хвилин - пробувати треба).
Окремо ставимо бульйон варитися:
1) вода 1 літр
2) розчинний овочевий бульйон - 2-3 ложки (я клав 3 ложки, але, як мені здалося, багато - трошки солонуватим, можна і 2 ложки)
3) стовбури броколі
4) шафран
Кип'ятимо і тримаємо на невеличкому вогні щоб бульйон увесь час був гарячий
Цибулю і часник мілко порізати, піджарити (я готував у утятниці, як варіант - у глибокій сковорідці).
Коли цибулька трошки підрум'яниться, всипати рис, трошки додати олії і прожарювати, постійно помішуючи до моменту, коли рис стане трошки прозорим (2-4 хвилини).
Залити вино, і постійно помішуючи, чекати, поки рис в себе вбере вино і випариться алкоголь (3-4 хв).
Залити три черпаки бульйону, постійно мішати поки рис не вбере в себе весь бульйон (~5 хв).
Знову залити кілька черпаків бульйону і чекати, коли рис вбере в себе. Так повторювати кілька разів. Хвилин через 20 спробувати, якщо рис не готовий, то додати ще раз бульйон. В цілому в мене зайняло 28 хвилин.
Десь на 25 хвилині додав потертий сир - 3 столові ложки, перемішав.
В кінці, коли майже рис готовий, висипати броколі, почекати, поки не вбере весь бульйон в себе, закрити кришкою і дати постояти 5 хвилин.
Насипати у тарілку, посипати пармезаном.
Приємного апетиту.