Курка з перцем по китайські (у солодкому соусі)

Oct 11, 2015 22:49

Смакоту порекомендував колега, спробував - дуже сподобалося. Хоча дружина сказала, що перця можна давати менше.



Інгрідієнти:
1. Курка (філе): 1 кг
2. Перець солодкий - 4 шт (можливо, треба меньше)
3. Ананас консервований - 1 банка 400 грам (340 грам ананасів)
4. Соєвий соус - 1 пляшка для маринування курки
5. Крохмал - 5 ст. ложек
6. Мука - 4 ст. ложки
7. Томатна паста - 4 ст. ложки
8. Яблочний оцет: 1 ст. ложка
9. Оливкова олія для жарки
10. Імбір - 2 корінця довшиною як вказівний палець
11. Часник - два зубчики

Приготування

Нарізаємо невеличкими шматочками курку, заливаємо соєвим соусом і ставимо у холодильник на пігодини-годину.
Замариновану курку змішуємо з 4 ложками крохмалю та 3 ложками муки.

Жіримо у великій кількості олії невеликими порціями, кожна жарка порції - 4-6 хвилин.
Піджарену порцію викладаємо на тарілку, на якій лежить паперовий рушник - щоб папір увібрав у себе зтікаючу олію.

Приступаємо до приготування соусута і перців

Перець чистимо і ріжемо на невеличкі шматочки.
Трохи піджарюємо на невеликій кількості олії.
Додаємо імбир (тертий), оцет, 1 ложку крохмалю, сік із анансів, самі ананаси (порізані), часник (дрібно порізаний), томатну пасту.
2-3 хвилини тушимо, додаємо курку, тушимо ще кілька хвилин.

Блюдо готово.
Приємного.

курка, перець, рецепти

Previous post Next post
Up