Приветик, я сегодня снова с баночками))) На этот раз заправка для борща)) Нашла ее на сайте сей 7
вот тут -готовила полную порцию - хватит на всю зиму (если не на две)))) Ну поскольку борщ - вместе с рассольником- это два самых любимых первых блюда у моих мужчин-думаю заправка не застоится у нас)))
И конечно же несу рецепт к Марине
(
Read more... )
Я его писала для киевского форума, потому он по украински. :)
"5 кг помідор
3 кг буряків
2 кг моркви
1 кг солодкого перцю
Помідори можна перекрутити, а можна нарізати кубиками, тобто робити так, як ви звикли бачити свій борщ.
Буряки. Якщо робити прямо зараз, в липні, то відварювати їх не потрібно. Але якщо ви будете робити цю заправку у вересні, то буряки потрібно буде приварити в шкурках півгодини, дати трохи охолонути і обчистити. Далі буряки потрібно натерти або нарізати і стушкувати на сковороді на 1-2 ст.л. олії (не більше) - приблизно 15-20 хвилин. Вони не мають розлазитися.
Морква. Просто нарізати соломкою або натерти на тертушці і також стушкувати в 1-2 ст.л. олії, до зміни кольору і появи приємного аромату.
Солодкий перець можна перекрутити, а можна нарізати соломкою.
Як робити.
Спершу треба підготувати всі овочі - нарізати, натерти...
Помідори скласти в каструлю і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити хвилин 20-25. В той час, як варяться помідори, тушкуємо буряки. Коли вони готові, перекладаємо їх до помідорів.
Далі вони киплять разом, а ми тушкуємо моркву. Як вона готова, то також додаємо її до помідорів з буряками.
Після моркви додаємо солодкий перець. Його також можна ледь обсмажити (олії 1-2 ст.л.), а можна і так додати до маси, що вариться.
Посолити за смаком, але не пересолювати. Зазвичай це 2-3 ст.л.
Все разом варити близько 20 хвилин.
Розкладати в стерилізовані гарячі, але сухі півлітрові банки, одразу закатувати кришками, перевертати догори дном і всі ховати під ковдру. Ніде не має виглядати баночка, все повинно бути добре накрите ковдрами. Залишити банки до остигання. Можливо це буде доба, можливо й дві. Лише, коли вони повністю остигнуть, їх можна буде перевернути и тоді зберігати в кімнатних умовах.
АЛЕ! Якщо ви боїтеся так робити, то після розкладання заправки по банках, їх можна прикрити кришками, поставити в гарячу! воду на ганчірочку, і прокип"ятити хвилин 15-20. Потім швидко доставати по одній і закручувати. Далі все одно перевертати і ховати під ковдру до остигання. "
Reply
І що - нормально стоїть без стерилізації?
Reply
Reply
Reply
Leave a comment