Борщевая заправка (на зиму)

Aug 11, 2015 17:47

 Приветик, я сегодня снова с баночками))) На этот раз заправка для борща)) Нашла ее на сайте сей 7 вот тут -готовила полную порцию - хватит на всю зиму (если не на две)))) Ну поскольку борщ - вместе с рассольником- это два самых любимых первых блюда у моих мужчин-думаю заправка не застоится у нас)))

И конечно же несу  рецепт к  Марине
Read more... )

овощи, томат, болгарский перец, помидор, консервация, заправка для борща, морковь, свекла, борщ

Leave a comment

ir_cherry August 12 2015, 09:13:53 UTC
:) Если в сентябре не забуду за него, то сделаю и выставлю тут в жж, тогда будет нагляднее. :)
Я его писала для киевского форума, потому он по украински. :)

"5 кг помідор
3 кг буряків
2 кг моркви
1 кг солодкого перцю

Помідори можна перекрутити, а можна нарізати кубиками, тобто робити так, як ви звикли бачити свій борщ.

Буряки. Якщо робити прямо зараз, в липні, то відварювати їх не потрібно. Але якщо ви будете робити цю заправку у вересні, то буряки потрібно буде приварити в шкурках півгодини, дати трохи охолонути і обчистити. Далі буряки потрібно натерти або нарізати і стушкувати на сковороді на 1-2 ст.л. олії (не більше) - приблизно 15-20 хвилин. Вони не мають розлазитися.

Морква. Просто нарізати соломкою або натерти на тертушці і також стушкувати в 1-2 ст.л. олії, до зміни кольору і появи приємного аромату.

Солодкий перець можна перекрутити, а можна нарізати соломкою.

Як робити.

Спершу треба підготувати всі овочі - нарізати, натерти...

Помідори скласти в каструлю і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити хвилин 20-25. В той час, як варяться помідори, тушкуємо буряки. Коли вони готові, перекладаємо їх до помідорів.

Далі вони киплять разом, а ми тушкуємо моркву. Як вона готова, то також додаємо її до помідорів з буряками.

Після моркви додаємо солодкий перець. Його також можна ледь обсмажити (олії 1-2 ст.л.), а можна і так додати до маси, що вариться.

Посолити за смаком, але не пересолювати. Зазвичай це 2-3 ст.л.

Все разом варити близько 20 хвилин.

Розкладати в стерилізовані гарячі, але сухі півлітрові банки, одразу закатувати кришками, перевертати догори дном і всі ховати під ковдру. Ніде не має виглядати баночка, все повинно бути добре накрите ковдрами. Залишити банки до остигання. Можливо це буде доба, можливо й дві. Лише, коли вони повністю остигнуть, їх можна буде перевернути и тоді зберігати в кімнатних умовах.
АЛЕ! Якщо ви боїтеся так робити, то після розкладання заправки по банках, їх можна прикрити кришками, поставити в гарячу! воду на ганчірочку, і прокип"ятити хвилин 15-20. Потім швидко доставати по одній і закручувати. Далі все одно перевертати і ховати під ковдру до остигання. "

Reply

lanochka08 August 13 2015, 06:40:27 UTC
ОО,цікава заправка- дякую за рецепт- на наступний рік спробую.
І що - нормально стоїть без стерилізації?

Reply

ir_cherry August 13 2015, 09:02:33 UTC
Стоїть! )) У тітки стоїть в хаті на веранді, а мама кожен рік привозить і зберігає в кімнаті у шафі. Ось, як нароблю, то перевіримо. :)

Reply

lanochka08 August 13 2015, 14:32:53 UTC
Ясно, дякую. Тоді зроблю на наступний рік!

Reply


Leave a comment

Up