Хроніка одного покращення-6

Apr 09, 2013 12:10

Originally posted by adamnet at Хроніка одного покращення-6
* * *

Хоча і були підозри що вирішення питання з демонтажем МАФів у підземному переході на виході з метро "Контрактова площа" - явище тимчасове, проте важко було оцікувати, що цинізм рундукової МАФії на пару з міською владою настільки безмежний: ще не стихли реляції у фейсбуках, ще не затерлись телевізійні сюжети, а пішоходи не встигли передихнути вільно, як протягом вихідних 6-7 квітня демонтовані у підземному переході - виході з метро "Контрактова площа" торговельні ятки були повністю відновлені не зважаюючи на всю їх незаконність та явне порушення чинного законодавства при такому встановленні, я вже промовчу про відсутність жодних підстав для їх розміщення.

Руками геройського Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА разом з бойовим КП "Київблагоустрій" було влаштовано потішний цирк з демонтажем кіосків, як вивляєцця - для того, щоб витіснити один рудучний клан МАФії на користь іншого клану - нєкоєво ТОВ "Український будівельний холдинг"

У цій бляцькій державі інакше не буває?

До слова, геройський Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища КМДА по-геройському мовчить по суті останніх подій, лише його прес-секретар(!) спромігся на пару загальних реплік у фб і то, зовсім оффтопових.

Направив нову скаргу у КМДА, але зважаючи на ту дебільну відповідь "орлів" Голубченка, яка була отримана мною на попередню скаргу, надії немає. Була думка йти законним шляхом до прокуратури, проте натрапив на цікаву статтю-дослідження Ю. Бутусова про МАФію у Києві, де наведено такий собі "рейтинг" власників столичних МАФів, що його було складено за словами учасників ринків, і який виглядає так.

1. Прокуратури (районні й міська).
2. Міліція (ГУВС, РУВС, громадської безпеки, по боротьбі з економічною злочинністю, "Беркут").
3. Депутати ВР і Київради.
4. Керівники районних держадміністрацій (найтісніше зрощування інтересів РДА з комерційними структурами, що контролюють МАФи, спостерігається в Оболонському (Антонов), Печерському (Сущенко), Святошинському (Рюмшин), Дарницькому (Вітковський) районах, хоча й решта голів РДА не сторонні.
5. Чиновники КМДА, зокрема з "оперативного штабу по боротьбі з МАФами".
6. Кримінальні структури - практично всі бандитські угруповання будують свої мережі МАФів для відмивання злочинних доходів.
7. Громадські організації. Нині громадські організації в галузі МАФів - це лобістські структури, власникам яких для пояснення своєї появи в кабінетах чиновників для "вирішення питань" потрібен хоч якийсь громадський статус. На жаль, підприємці поки що не дозріли до легального й публічного захисту свого бізнесу.

У тій же статті наводяцця дані щодо обороту МАФіозного бізнесу у столиці. Так от, обороти кіосків у Києві вже давно порівнянні з оборотами найбільших роздрібних мереж. Власники МАФів малюють арифметику свого бізнесу так: кіоск стає прибутковим, якщо його оборот перевищує 4-5 тис. дол. на місяць. Це нижня межа рентабельності, яка значно підвищується, якщо МАФ розташований у людному місці і торгує товарами підвищеного попиту. До переліку МАФів у Києві вже входять 100-метрові магазини, де продаються різні високоліквідні товари, у тому числі підакцизні. А кіоски, розміщені біля великих транспортних вузлів (насамперед біля станцій метро), можуть робити продажі і на 200-300 тис. грн на місяць. Однак проведімо розрахунки виходячи з мінімальних показників. Щомісячний прибуток власника МАФа становить у середньому близько 1 тис. дол. Отже, не буде перебільшенням такий висновок: київські МАФи генерують за рік торговий оборот приблизно у 10 млрд грн, чистий прибуток - близько 2 млрд грн.

Цифри вражають, причому оборот цілком порівнянний з оборотами будь-якої торговельної мережі, а рентабельності можна лише позаздрити.



Отака поточна ситуація.

Блєать
Previous post Next post
Up