Про російську підстилку Українську Правду

Jan 24, 2014 15:54

В мережі активно тиражується новина про те, що усім відоме відео де беркут знущається над затриманим насправді лише епізод того, як Беркут рятує його від спроби самопідпалу, а роздягнув його бо той облив свій одяг бензином. І мовляв на справжньому відео це все видно, просто бандерівські ЗМІ демонструють лише вигідний їм уривок відео. "Справжнє" повне відео звичайно ж при цьому не демонструється.
Першоджерелом цієї інформації виявилась фейка Українська Правда:


Справдня Українська Правда - це найпопулярніший новинний сайт в Україні(і о диво, він різко опозиційний). Копіювання назви - це спроба перехопити аудиторію, себто людина вводить в пошуковик "Украинская правда", а у відповідь... Щоб не допомагати цьому мерзенному сайту піднятись у пошуковиках ще вище я звичайно ж не буду постити на нього жодних посилань, але якщо хто хоче туди заглянути - то лінк видно на верхньому скрінтоші.

Так от, фейкова Українська Правда - дуже цікавий сайт:


Внизу, як бачимо, є посилання "Реклама" для рекламодавців, але веде воно в нікуди, себто сайт у ній не зацікавлений, проте зацікавлений у блюзнірській кнопці "Реклама". Реклами на сайті нема жодної, лише висери "по темі", що принципіально не характерно(на справжній Українській Правді чи будь-якому її конкуренті ви такого не побачите). Звідки бере бабло на існування команда сайту на якому кожної години з’являється більше десятка свіжих "новин"?
У нижньому правому кутку можна побачити що програмував Українську Правду Rossiysky Project. Отак виглядає його сайт:


Як бачимо робить ця студія в основному сайти усіляким російським даішникам, російській інспекції праці та іншим російським державним установам. Здогадатись за чий кошт існує фейкова Українська Правда стає вже зовсім елементарно.

Це все я звичайно ж до того, що чомусь усі забули, що казочки про іноземних агентів зовсім не казочки. І цей іноземний агент в наш час вже не має змоги діяти прямо, усілякі русскі міри знаходять підтримку лише у купки маргіналів. І іноземний агент закриває безперспективні Руські Блоки, а натомість подає нам Український вибір, Українську Правду і т.д.

Сто років тому така ситуація уже була. Українці мали свою молоду незалежну державу і це не подобалось встаючій з колін Росії, яка напряму захопити Україну не могла, бо її русскій мір в Україні усі посилали нах. Проте поки українці влаштовували гетьманські та антигетьманські революції, проголошували Центральні Ради, плакалися що лідери у них ідіоти та диктатори... з’явилась така собі Українська РСР. З кимось росіяни до пори до часу співпрацювали, як то з Махном, на когось оголосили полювання одразу...

Я доволі певен що російські державні гроші присутні не лише в інтернеті, а і на Майдані безпосередньо. Як і вважаю, що ескалація конфлікту і те щоб Янукович став диктатором типу Лукашенка, від якого Захід жахається, вигідні виключно Росії. Як і розумію хто зараз мріє щоб Янукович розігнав Майдан. А Янукович може розігнати.
І якщо навіть раптом почнуться ще масовіші заворушення - то вони почнуться лише на заході і в центрі. На сході й півдні їх не буде(будуть мізерні), там все буде під контролем Партії Регіонів. Не тому що там народ за Януковича, а тому що там народ не настільки проти Януковича, щоб за це лізти на барикади. І ніхто зараз не знає, що з такого розколу країни вийде, проте доволі очевидно, кому така ситуація вигідна.

І можливо певна частина тих кого називали провокаторами справді такими й були. Можливо трупи на Майдані з’явились й справді не від рук Януковича. Я не знаю, я говорю "можливо".

От чого я не розумію, так це який зиск опозиціонерам від ескалації. Навіть якщо уявити що революція казково перемогла(на що, усі ми розуміємо, шанси доволі малі), максимум що ми отримаємо - це перевибори влади.
При цьому ці перевибори звичайно ж будуть не завтра(та що там, навіть сама перемога, якщо вона казково й станеться, то буде теж не завтра). Буде передвиборча кампанія, реєстрація, підготовка т.д. т.п.
Коли у жовтні 2012 було оголошено про перевибори на 5 округах, то перевибори відбулися аж у грудні 2013, себто через рік і 2 місяці. Який сенс рвати собі жопу? Який сенс ризикувати життям, тюрмою і державою, коли ми уже маємо вибори у березні 2015, себто через рік і 2 місяці від зараз.
Може краще кинути силу на підготовку до цих виборів? До легітимного мирного і головне реального шляху змістити Януковича.

#євромайдан, вибори 2015

Previous post Next post
Up