Apie "padidintą eismo saugumą" prie Vilkaviškio LIDL.

Oct 28, 2020 11:33

Rinkimai baigėsi, tad galim tęsti „LIDL + medžiai“ temą nesibijant kaltinimų rinkimine (anti)agitacija. Šį kartą apie "padidintą eismo saugumą".

Medžiai seniai nupjauti, kelmai seniai išfrezuoti, kelio atgal nėra. Liko tik prisiminimai apie juos ir valdininkų vaikiškai naivūs ir desperatiški ironišką šypseną keliantys bandymai pasiteisinti - la la, bla bla, tai sergantys anie buvo, tai laidam trukdė. Negrįšim prie tų argumentų.

Pagrindinis ir užmušantis argumentas buvo - tai tie medžiai trukdė eismo saugumui. Fūroms, matot, jie trukdė, kažkokiai net tentą lyg ir įplėšė...

Retorinis klausimas - kas ko turi saugotis? Ar automobilis kliūties, ar kliūtis automobilio?

Konkretus klausimas - o ką toms fūroms veikti miesto centre, pagrindinėje gatvėje? Pastatei draudžiantį ženklą ties žiedu prie Cirkoilu ir tiek žinių - šutinkint aplinkkeliu. Sakot, į „maksę“ reikia prekes vežt? Bent kelis variantus galiu sugalvoti kaip tas prekes ten nuvežt nelaužant šakų.

Tiek to. Esminis argumentas - padidintas saugumas prie naujojo LIDL.
Ar tikrai? Nepabijosiu teigti - saugumas ne padidintas, o katastrofiškai pablogintas.
Tikriausiai ne vienas esate važiavę pro tą vietą nuo Marijampolės link šviesoforo. Ir tikriausiai visi jautėte koks yra toje vietoje tos eismo juostos skersinis nuolydis. Ūkiškai - koks toje vietoje gatvės nuolydis į šaligatvio pusę?



Artėja žiema. Sniegai, ledai, kitaip sakant - slidumai. Pradėjusi slysti lengvoji mašina gal ir neužšoks ant šaligatvio. O jei paslys sunkvežimis?

Brangūs miestiečiai, tikrai nerekomenduoju eiti ta šaligatvio puse po didesnio lietaus, nekalbant apie slidumus žiemą.
Nenoriu būti blogu pranašu ir nenoriu prikarksėti - bet atsitikus nelaimei nesakykite, kad jūs nieko nežinojote ar kad jūsų niekas neperspėjo.



Ir dar. Akivaizdu - ten stovintis stulpas yra arčiau gatvės nei buvusių medžių kamienai. O kryptis eismo juostose nurodantis ženklas yra išlindęs į gatvę ne ką mažiau nei medžių šakos. Nesunku pastebėti, kad jis JAU yra palenktas. Nemanau, kad jį palenkė pro šalį su antru golfu į turgų važiavęs Juozas iš Pabirbiškių.

Tad "padidinto eismo saugomo" pirmosios pasėkmės yra.Kol kas smulkios. Laukiam tęsinio?
Previous post Next post
Up