Лазанья

Jan 15, 2015 16:27





Для соуса болоньез :
телятина 500 гр
цибуля 1 шт
морква 1 шт
селера (я ставила корінь) половина
томатний соус(густий) 3-4 ст.л.
Ягідне вино 50 гр
Молоко 100 гр
Оливкова олія 2-3 ст.л.
прованські трави 2 ч.л.
сіль та перець

На оливковій олії підсмажити подрібнену цибулю до золотистого кольору, далі додати натерту моркву (мілко) та корінь селери (мілко) . Далі додати телячий фарш і підсмажити 2-3 хв. Додати вино і молоко, сіль та перець. Тушкувати 20 хв.



Для соусу бешамель :
молоко 600 гр
масло 50 гр
мука 50 гр
мускатний горіх щіпка
потім я в нього додаю 1 ст.л. бринзи або тертий сир 4 ст.л.

Тісто для лазаньї я використовую готове, яке не потрібно попередьно варити 6 пластинок

Масло разом з мукою підсмажити на пательні, швидко помішуючи до ледь золотистого кольору. Влити гаряче молоко і швидко розмішувати вінчиком. (якщо утворяться комочки, то можна перетерти через сито). Далі додаємо мускатний горіх, сіль та по бажанню сир. Я додаю.
Мішаємо на середньому вогні до загустіння. Зняти і остудити.

Форму треба змастити маслом. Викладаємо шарами.
На саме дно, буквально, трішки, викладаю соус болоньєз (рідку частину), далі
тісто
соус болоньєз
соус бешамель
тісто
соус болоньєз
соус бешамель
тісто
соус болоньєз
соус бешамель (найтовщий шар)
Зверху треба посипати паремезаном, але я не посипаю.
Запікаю при 165С 40 хв.

Після запікання, верх змазую томатним соусом і подаю з зеленою цибулею. Смачного :)




Для соуса болоньез :
телятина 500 гр
лук 1 шт
морковь 1 шт
сельдерей (я ставила корень) половина
томатный соус(густой) 3-4 ст.л.
Ягодное вино 50 гр
Молоко 100 гр
Оливковое масло 2-3 ст.л.
прованские травы-2 ч.л.
соль и перец

На оливковом масле поджарить измельченный лук до золотистого цвета, далее добавить натертую морковь (мелко) и корень сельдерея (мелко) . Далее добавить телячий фарш и поджарить 2-3 мин. Добавить вино и молоко, соль и перец. Тушить 20 мин.



Для соуса бешамель :
молоко 600 гр
масло 50 гр
мука 50 гр
мускатный орех щепотка
потом я в соус добавляю 1 ст.л. брынзы или тертый сыр-4 ст.л.

Тесто для лазаньи я использую готовое, которое не нужно предварительно варить 6 пластинок

Масло вместе с мукой поджарить на сковороде, быстро помешивая до едва золотистого цвета. Влить горячее молоко и быстро размешивать венчиком. (если образуются комочки, то можно перетереть через сито). Далее добавляем мускатный орех, соль и по желанию сыр. Я добавляю.
Мешаем на среднем огне до загустения. Снять и остудить.

Форму надо смазать маслом. Выкладываем слоями.
На самое дно, буквально, немножко, выкладываю соус болоньез (жидкую часть), далее
тесто
соус болоньез
соус бешамель
тесто
соус болоньез
соус бешамель
тесто
соус болоньез
соус бешамель (толстый слой)
Сверху надо посыпать паремезаном, но я не посыпаю.
Запекаю при 165С 40 мин.

После запекания, верх смазываю томатным соусом и подаю с зеленым луком. Приятного аппетита :)



овощи, обеды, выпечка, пироги, соусы, телятина, итальянская кухня

Previous post Next post
Up