Абрикосовий тарт татен

Jul 08, 2014 23:45

Ех люблю я безмежно цей тарт, але дозволити собі поласувати хоча б шматочком не можу :( Тим не менше , радість приносять ситі та задоволені обличчя мого чоловіка і синочка, це найголовніше :) Це простий рецепт, який я готували вже з яблуками та грушами, а ось з абрикосками вперше - беліссімо!!! На цьому змушена відкланятися і додати рецепт. Смачного :) Всім хорошої середи :)





Цукор 1 ст.
абрикоси 500 гр (половинки)
Слоєне тісто 400 гр
Масло 50 гр



Цукор розтопити на пательні , але не мішати його ложкою, на середньому вогні (навіть трішки менше). Коли цукор розтопиться , збільшити вогонь , щоб цукор набув янтарного кольору. Додати масло кімнатної температури і швидко розмішувати деревяною ложкою до утворення густої карамелі. Обережно, аби не отримати опіки. Форму змастити маслом , вилити карамель , викласти абрикоси розрізом вверх і покрити все розкатаним слоєним тістом. Випікати при 200 С приблизно 20-25 хв. Вийняти з духовки і дати трохи охолонути, я перевертаю через 20 хв. Смачно подавати з вершковим морозивом .


Эх люблю я безгранично этот тарт, но позволить себе полакомиться хотя бы кусочком, увы , не могу :( Тем не менее , радость приносят сытые и довольные лица моего мужа и сыночка, это самое главное :) Это простой рецепт, который я уже готовила с яблоками и грушами, а вот с абрикосками впервые - белиссимо!!! На этом вынуждена откланяться и добавить рецепт. Приятного аппетита :) Всем хорошей среды :)



Сахар 1 ст.
абрикосы 500 гр (половинки)
Слоеное тесто 400 гр
Масло 50 гр

Сахар растопить на сковороде , но не мешать его ложкой, на среднем огне (даже чуточку меньше). Когда сахар растопится , увеличить огонь , чтобы сахар стал янтарного цвета. Добавить масло комнатной температуры и быстро размешивать деревянной ложкой до образования густой карамели. Осторожно, чтобы не получить ожоги. Форму смазать маслом , вылить карамель , выложить абрикосы разрезом вверх и покрыть все раскатанным слоеным тестом. Выпекать при 200 С примерно 20-25 мин. Вынуть из духовки и дать немного остыть, я переворачиваю через 20 мин. Приятного аппетита ! Подавать со сливочным мороженым .

фрукты, десерты, выпечка, французская кухня, пироги

Previous post Next post
Up