Свинний стейк під соусом з шовковиці

Jun 20, 2014 16:04

Обожнюю ласувати мяско з ягідним чи фруктовими соусами, на мій погляд найкраще з ними співпрацює свинина :) Майже всі ягоди вже були в моєму арсеналі для соусів до мяса, але шовковиця... В моєму рідному краї цю ягоду називають "еперка", тому , якщо чесно, я довго не знала як вона називається літературно . Що ж, ця чарівна ягідка мене не підвела, результат в тарілці :)





Свинні стейки на кістці 2 шт
Сіль, перець, оливкова олія, паприка, кмин,тімян (для маринаду)

Для соусу :

Шовковиця 270 гр
Вода 100 гр
Мед 1 ст.л.
Сік половини лимона
1 ст.л. бальзамічного оцту
Тімян 1 ч.л.
сіль
вершкове масло 1 ч.л.

Мясо маринувати приблизно 2 години.

В сотейник висипати ягоди та додати води, довести до кипіння. Додати сік лимону, бальзамічний оцет, трави та мед, готувати до загустіння. В кінці я додала вершкове масло для вершкового смаку.




Обожаю лакомиться мясом с ягодными или фруктовыми соусами, на мой взгляд лучше с ними сотрудничает свинина :) Почти все ягоды уже были в моем арсенале для соусов к мясу, но шелковица... В моем родном крае эту ягоду называют "эпэрка", поэтому , если честно, я долго не знала как она называется литературно . Что же, эта очаровательная ягодка меня не подвела, результат в тарелке :)



Свиные стейки на кости 2 шт
Соль, перец, оливковое масло, перец, тмин,тимьян (для маринада)

Для соуса :

Шелковица 270 гр
Вода 100 гр
Мед 1 ст.л.
Сок половины лимона
1 ст.л. бальзамического уксуса
Тимьян 1 ч.л.
соль
сливочное масло 1 ч.л.

Мясо мариновать примерно 2 часа.

В сотейник высыпать ягоды и добавить воды, довести до кипения. Добавить сок лимона, бальзамический уксус, травы и мед, готовить до загустения. В конце я добавила сливочное масло для сливочного вкуса.

свинина, американская кухня, соусы, ягоды

Previous post Next post
Up