Екстерхазі / Esterházy

Mar 14, 2014 17:36

Давно мріяла приготувати цей торт, видивлялася підходящий рецепт і таки знайшла. Дуже ситний , калорійний і надзвичайно смачний торт , все в угорському стилі. Ось що в мене вийшло :)




Для тіста:

цукор 1 ст
білки 8 шт
грецькі горіхи 200 гр
борошно 3 ст.л.
щіпка солі та кориці

Крем:
молоко 0,5 ст
вершки (33%) 0,5 ст
цукор 0,5 ст
згущене молоко 0,25 ст
жовтки 4 шт

вершкове масло 300 гр
темний шоколад 50 гр
білий шоколад 200 гр
вершки 3 ст.л.
мигдалеві пелюстки 200 гр



Білки збити з цукром до міцної піни, потрохи додаючи цукор, щоб вони не впали. Далі акуратно вмішати підсмажені перемелені горіхи з корицею та муку. На пергаменті намалювати 4 кола і викласти тісто, рівно його розділивши. Коржів може бути більше. (в мене 5 просто не помістився). Випікати при 160 С приблизно 50 хв.

Для крему: молоко івершки довести до кипіння. Окремо змішати жовтки з цукром (збивати не потрібно). Спочатку додайте трішки гарячого молока в яйця, постійно помішуючи, а потім цю суміш додайте в каструлю до молочно-вершкової суміші, постійно помішуючи на середньому вогні до легкого загустіння. Остудіть. Вершкове масло збити до пишності і ввести згущене молоко і введіть в заварний крем. Змастіть коржі кремом.
Білий шоколад розтопити на водяній бані і додайте 3 ст.л. вершків, гарно вимішайте і полийте ним торт. Темний шоколад розтопити і нанести візерунок у вигляді павутинки на поверхню білого шоколаду. Боки торта прикрасити мигдалевими пелюстками .





Давно мечтала приготовить этот торт, глазела подходящий рецепт и таки нашла. Очень сытный , калорийный и вкуснейший торт , все в венгерском стиле. Вот что у меня получилось :)

Для теста:

сахар 1 ст
белки 8 шт
грецкие орехи 200 гр
мука-3 ст.л.
щепотка соли и корицы

Крем:
молоко 0,5 ст
сливки (33%) 0,5 ст
сахар 0,5 ст
сгущенное молоко 0,25 ст
желтки 4 шт
сливочное масло 300 гр
темный шоколад 50 гр
белый шоколад 200 гр
сливки 3 ст.л.
миндальные лепестки 200 гр



Белки взбить с сахаром до крепкой пены (пиков), постепенно добавляя сахар, чтобы они не упали. Далее аккуратно вмешать поджаренные перемолотые орехи с корицей и мукой. На пергаменте нарисовать 4 круга и выложить тесто, ровно разделив его. Коржей может быть больше. (у меня 5-ый просто не поместился). Выпекать при 160 С примерно 50 мин.

Для крема: молоко и сливки довести до кипения. Отдельно смешать желтки с сахаром (взбивать не нужно). Сначала добавьте немного горячего молока в яйца, постоянно помешивая, а затем эту смесь добавьте в кастрюлю с молочно-сливочной смесью, постоянно помешивая на среднем огне до легкого загустения. Остудите. Сливочное масло взбить до пышности и ввести сгущенное молоко , все это дело введите в заварной крем. Смажьте коржи кремом.
Белый шоколад растопить на водяной бане и добавить 3 ст.л. сливок, хорошо перемешайте и полейте им торт. Темный шоколад растопить и нанести узор в виде паутинки на поверхность белого шоколада. Бока торта украсить миндальными лепестками .



торты, десерты, hungarian cuisine, выпечка, baking, desserts, венгерская кухня, орехи, chocolate, шоколад

Previous post Next post
Up