Вчора почався Великий Піст - час очищення душі і тіла. Люди по-різному сприймають його, та й по-різному його дотримують. Хтось не їсть мяса, а хтось кидає палити. Хтось припиняє матюкатися, а хтось навіть не зважає на церковні канони, так чи інакше, я в кулінарному блозі , хотіла би виділити місце для пісних страв, адже вони заслуговують особливої уваги. Простішого за цей суп в закарпатській страві немає. В дитинстві я його взагалі не сприймала, а зараз не можу собі уявити піст без цієї страви. Смачно та й годі :)
Квасоля 2 ст.
Квашена капуста 2-3 ст.
Мука 1 ст.л.
Цибуля 1 шт.
лавровий лист 2 шт
сіль,перець,цукор
Квасолю замочити у холодній воді на ніч. Цибулю дрібно порізати і підсмажити до золотистого кольору , далі додати муку і смажити ще 1 хв. Влити в каструлю воду та вкинути квасолю. Коли квасоля буде майже готова , додати лавровий лист та квашену капусту (попередньо її промити від кислоти до бажаного смаку). Готувати ще 15-20 хв , додати сіль , перець і 0,5 ст.л. цукру.
Вчера начался Великий Пост - время очищения души и тела. Люди по-разному воспринимают его и по-разному его соблюдают. Кто-то не ест мяса, а кто-то бросает курить. Кто-то прекращает материться, а кто-то даже не обращает внимания на церковные каноны, так или иначе, я в кулинарном блоге , хотела бы выделить место для постных блюд, ведь они заслуживают особого внимания.
Проще этого супа в закарпатской кухне нет. В детстве я его вообще не воспринимала, а сейчас не могу себе представить пост без этого блюда. Вкусно, просто, и не только :)
Фасоль 2 ст.
Квашеная капуста 2-3 ст.
Мука 1 ст.л.
Лук 1 шт.
лавровый лист 2 шт
соль,перец,сахар
Фасоль замочить в холодной воде на ночь. Лук мелко порезать и поджарить до золотистого цвета , потом добавить муку и жарить еще 1 мин. Влить в кастрюлю воду и опустить фасоль. Когда фасоль будет почти готова , добавить лавровый лист и квашеную капусту (предварительно ее промыть от кислоты до желаемого вкуса). Готовить еще 15-20 мин , добавить соль , перец и 0,5 ст.л. сахара.
2 glass of dry Beans
2-3 glasses of Sauerkraut
Flour 1 tbsp
Onions 1 pc.
Bay leaf 2 PCs
salt,pepper,sugar
Soak beans in cold water overnight. Onions finely cut and fry until Golden brown , then add flour and fry for 1 min Pour into a pan of water and put the beans in. When the beans will be almost ready , add the Bay leaf and sauerkraut . Cook for 15 to 20 minutes , add salt , pepper, 0.5 st.l. sugar.