Пішковта з абрикосовим варенням / Сake with apricot jam and meringue

Jan 23, 2014 17:59

"Пішковта" на Закарпатті означає "тісто", а ще правильніше (мене поправили) - "бісквіт", рецепт якого практично у всіх однаковий, єдине , що змінюється це ягоди, або горіхи і т.д. Я люблю такі рецепти, вони дуже прості, швидкі, і можна імпровізувати з будь-якими продуктами. В мене було відкрите абрикосове варення і в холодильнику стояли свіжі білки, тому рецепт виник сам собою. Ділюся з вами :)





Для тіста :
Борошно 80 гр
Цукор 80 гр
Яйця 2 шт
Порошок для печива 1,5 ч.л.

Абрикосовий джем або варення 2-3 ст.л.

Для меренги:
2 яєчні білка
цукор 80 гр



Яйця збити з цукром до густої білої піни. Муку просіяти, додати порошок для печива і змішати з яйцями. Форму змазати маслом і вилити тісто, випікати приблизно 30 хв. (Форма в мене приблизно 18 см)
Далі корж змастити абрикосовим варенням.
Білки збити з цукром до дуже густої білої піни. Викласти на корж і поставити в духовку, щоб меренга підрумянилася. Смачного!




"Пишковта" на Закарпатье означает "тесто", рецепт которого практически у всех одинаковый, единственное , что меняется, это ягоды или орехи и т.д. Я люблю такие рецепты, они очень простые, быстрые, и можно импровизировать с любыми продуктами. У меня было открытое абрикосовое варенье и в холодильнике стояли свежие белки, поэтому рецепт возник сам собой. Делюсь с вами :)



Для теста :
Мука 80 гр
Сахар 80 гр
Яйца 2 шт
Пекарский порошок 1,5 ч.л.

Абрикосовый джем или варенье 2-3 ст.л.

Для меренги:
2 яичных белка
сахар 80 гр

Яйца взбить с сахаром до густой белой пены. Муку просеять, добавить пекарский порошок и смешать с яйцами. Форму смазать маслом и вылить тесто, выпекать примерно 30 мин. (Форма у меня примерно 18 см).
Далее корж смазать абрикосовым вареньем.
Белки взбить с сахаром до густой белой пены. Выложить на корж и поставить в духовку, чтобы меренга подрумянилась. Приятного аппетита!




"Pishkovta" in Transcarpathia means "dough", the recipe for which virtually all the same, the only thing that changes is the berries or nuts inside etc. I love these recipes, they are very simple, quick, and you can improvise with any products. I had open apricot jam and in the fridge I found fresh egg whites, therefore, the recipe originated by itself. I share with you :)



For the dough :
80 gr flour
80 g sugar
2 eggs
1.5 tsp baking powder

Apricot marmalade or jam 2-3 tbsp

For meringue:
2 egg whites
80 g sugar

Eggs beat with sugar until thick white foam. Sift flour, add baking powder and mix with the eggs. Grease the form and pour the dough, bake about 30 minutes (Form I have about 18 cm).
Next grease the baked dough with apricot jam.
Beat the egg whites with sugar until thick white foam. Put on the cake and put in the oven to meringue browned. Bon appetite!



торты, закарпатская кухня, десерты, выпечка, baking, desserts, абрикосы

Previous post Next post
Up