Два італійські рецепти

Aug 08, 2012 12:51

Panzanella e Tonnato


Фото з Інтернету

- чудова ідея для швидкої вечері спекотного літнього дня. Тут головне ідея, а набір продуктів досить довільний. Розповім, як я робила.

В оригінальному рецепті має бути білий тосканський хліб не першої свіжості. Власне, цю страву придумали тосканські селяни, щоб утилізувати несвіжий хліб.
У мене був сірий український хліб - вийшло дуже смачно.

Отже, шматочок хліба, помідори, базилік (у мене зелений), невелика цвітна капустина, часник, бальзамічний оцет (можна лимонним соком замінити), оливкова олія, кілька філе анчоусів, сіль. Овочі помити, порізати довільно, вичавити часник, посолити (якщо є анчоуси, то треба обережніше - вони солоні), 1 ч. л. бальзаміку, олія. Хліб - кубиками.

Виходить дуже смачно, хліб просочується олією і овочевими соками.
В оригіналі роблять з червоною цибулею, огірками. А взагалі - хто що більше любить.

І друга штука, яка мене надзвичайно приємно вразила, це тунцевий соус - той, котрий з відомої страви Vitello tonnato (Телятина під тунцевим соусом). У мене з телятини був лише язик. Салатів з язиком я якось не дуже, а майонез з часником - трохи набридло, тому подумала, що тунцевий соус буде саме в тему. І ще й як в тему - виявилося! По дорозі зробила і майонез з часником, то він нервово стояв у піалочці, поки ми пальці лизали від тоннато. Рецептів і технологій теж багато - я начиталась різного, зробила так, як зручніше мені)

Отже: 1 банка тунця у власному соку (80 г), 3-4 філе анчоуса, 1 ч. л. бальзаміку, червоний перець, суміш перців, 3 ст. л. домашнього майонезу (майонез: 1 жовток, 1 ч. л. гірчиці, пів ч. л. солі, 120 мл рафінованої олії, з цієї кількості виходить, звісно, більше, ніж 3 ст. л.))).

Зцідила рідину з тунця. Перебила погружним блендером тунця і анчоуси, додала майонез, оцет, перці, перемішала ложкою. І вуаля! Дуже класно! Кількість майонезу можна регулювати - у мене вийшов досить насичений тунцевий смак. Цей соус дуже добре піде до будь-якого м*яса з прісним смаком.

Buon appetito!

смачно, italia

Previous post Next post
Up