Aug 08, 2012 11:59
Яке молоко ви купуєте? І чи годиться воно для сквашування?
Річ у тім, що ми дуже підсіли на домашній йогурт. Постійно купували Переяславське молоко або Яготинське - все було окі... до недавнього часу. Почалося з того, що за потрібний час - 5 годин - ніякого сквашування не відбувалося, молоко було рідким, а потім вже було перекисання. Вирішили, що погана температура, мало часу, потім ще якісь причини шукали, зрештою, подумали, що бактерії погані. Спробувала сквасити, додавши звичайну сметану - і вийшло щось схоже на кисіль - тягуче, сопливе. Беее... Чула, що вся річ у антибіотиках, які почали додавати виробники, щоб молоко не псувалося за такої спеки.
Цікаво, чи всі виробники це роблять? Бо я ж експериментувала лише з двома, які вважала найкращими. І що тоді купувати? Домашнє у бабульок? Але я брезгли-и-ива.... Чи дочекатися, коли спека спаде і виробники одумаються?