Taip taip, žinau: tikro plovo keptuvėje neiškepsi, tikras plovas būna tik su aviena, tikram plovui reikia laiko ir pan., ir t.t. Visiškai sutinku ir nesiginčiju!
Todėl, jeigu norite, šitą patiekalą galite pavadinti "Ryžių koše su mėsa". Nuo to jis netaps mažiau skaniu. Ir skonis jo bus kaip pačio geriausio plovo.
Netikite? Išbandykite!
Jeigu abejojate, ar per tokį trumpą laiką suminkštės kiauliena, pirmą kartą naudokite vištienos file. Ryžius imkite JASMINE arba BASMATI (su paparastais plikytais ryžiais tikrai gausite "košę", tikrąja to žodžio prasme).
Ir prieskonių nepagailėkite! Plovui reikia
kumino,
ciberžolės,
raugerškio uogyčių,
mišinio plovui (tik ne iš prekybcentrio. Spauskit mano nuorodas - už šituos prieskonius garantuoju!)
Viskas, baigiu pliurpt, einam plovo, atsiprašau, plovo skonio košės su mėsa gamint!
P.S. ir dar: keptuvę gilesnę paimkit. Dabar jau tikrai viską pasakiau :)
GREITAS PLOVAS KEPTUVĖJE
4-5 porcijos
200 ml ryžių
500 g kiaulienos arba vištienos file
300 g svogūno
300 g morkų
6 česnako skiltelės
100 ml aliejaus (rafinuoto, bekvapio)
1,5 a.š. druskos
prieskoniai:
kumino sėklos,
ciberžolė,
raugerškio uogos (nebūtinai),
plovo prieskoniai.
- Nulupti svogūnus, morkas, česnakus.
- Morkas supjaustyti juostelėmis. Kaip? Taip: morką išilgai perpjauti į 4-5 dalis, o dabar pasmulkinti įstrižai, daugmaž 0,5 cm storio juostelėmis. Paprasta, tiesa?
- Dabar svogūnai, labai smulkinti nereikia: pusiau, tada kiekvieną puselę dar perpus. O tada skersai, gaunasi ketvirtis svogūno žiedo, riekelių storis kaip morkų.
- Morkas ir svogūnus suberti į keptuvę, supilti aliejų. Visą. Taip, jo turi būti daug. Morkas ir svogūnus kepinti 10 min. ant vidutinės ugnies, kartais pamaišant.
- Apkeptas daržoves sustumti į pakraščius, atlaisvinti keptuvės vidurį. (Visada galvojau, kad žodis "atlaisvinti" yra netinkamas, o pasirodo, VLKK sako, kad jis vartotinas!) Į tą atlaisvintą vidurį sudėti pusiau perpjautas česnako skilteles ir vieną minutę leisti joms kepti aliejuje. Galit taimerį nusistatyti, jei tingit skaičiuoti iki 60.
- Po minutės suberti kumino sėklas ir ciberžolę, česnakus sumaišyti su morkomis ir svogūnais ir viską kartu kartais pamaišant kepti dar 10 min.
- Mėsą supjaustyti nedideliais gabalėliais, t.y. daugmaž vidutinės česnako skiltelės dydžio gabalėliais. Sudėti į keptuvę ant daržovių.
- Dabar likę prieskoniai - druska, raugerškio uogos, plovo prieskoniai. Viską išmaišyti ir kartais pamaišant troškinti/kepti mėsą su daržovėmis 5-7 minutes. "Kartais pamaišant" reiškia ne ištisai makaluotis po keptuvę mentele, o permaišyti keptuvės turinį kas dvi minutės. Nepatikėsit, kiek visko galima atlikti per tas laisvas dvi minutes!
- Suberti ryžius ir vieną minutę pastoviai maišant kaitinti juos su mėsa ir daržovėmis. Tikslas: kad ryžiai sugertų kuo daugiau aliejaus. Primenu, viena minutė - tai ne mistinė "minutėlė", kuri trunka nuo 1 sek. iki 3 val., o tiksliai tiek, kiek užtrunka labai neskubant suskaičiuoti nuo 1 iki 60.
- Į keptuvę įpilti 300 ml šalto vandens. Nieko nemaišant lengvai išlyginti paviršių, kad nebūtų smarkiai išsikišusių kalnų - kalnelių. Toliau nemaišant ir neuždengiant palikti virti 7-8 minutes. Ugnis vis dar tokio pat stiprumo - vidutinė.
- Beveik visas vanduo išgaruos ir susigers į ryžius, bet ryžiai dar nebus išvirę. Uždengti keptuvę dangčiu (pagaliau, a ne? :)). Dar minutę (t.y. 60 sek., jūs jau viską žinote...) pakaitinti ir išjungti ugnį. Palaikyti uždengtą keptuvę 15-20 min., ryžiai per tą laiką subręs, bet nepervirs.
- Atidengus keptuvės turinį permaišyti šakute.
Skanaus!
Jeigu netingėjote viską perskaityti ir netgi pabandėte pagaminti plovą pagal šitą instrukciją, tai būkit geri, nepatingėkit ir man čia porą žodelių brūkštelėt apie tai kas jums gavosi - košė su mėsa ar plovas.
Iš anksto dėkoju!
Pagarbiai
Tikiuosi malonaus bendradarbiavomo
Visada Jūsų
Linkėjimai,
Ilona