Skaidri žuvienė

Oct 25, 2018 20:42


   

Nedažnai, netgi labai retai, užsimanau žuvienės. Tokios skaidrios, skystos ir lengvos. Net silpna darosi, kaip norisi.

Tuomet sulaukiu sekmadienio, einu kraustyti šaldiklio ir ieškoti dar nuo vasaros užsilikusio maišelio su užšaldyta lydekos galva, uodega ir nugarkauliu (kitos dalys buvo sumaltos ir sėkmingai nukeliavo į žuvies kotletus).

Pirmą pusvalandį, kol verda žuvis, namiškiai labai nepatenkinti kraipo nosis. Vėliau suberiu prieskonius, daržoves ir kvapas maloniai pasikeičia. O dar po valandėlės visi sėda prie pietų stalo ir su malonumu, labai lėtai valgo žuvienę. Kodėl lėtai? Nes ji dar karšta, bet laukti kol atauš niekas neturi kantrybės, juk taip skanu!

SKAIDRI ŽUVIENĖ

vidutinio dydžio lydekos galva, uodega, nugarkaulis
2 saliero stiebai
2 morkos
1 svogūnas
4 bulvės
prieskoniai: citrininiai pipirai, druska, keli laurų lapai
šviežių krapų

- Į vidutinio dydžio puodą su vandeniu sudėti žuvies dalis ir užvirinti. Virti 30 min, ant nedidelės ugnies, nugraibant putas.

- Po 30 min. virimo suberti druską, citrinpipirius, laurų lapus, įdėti nesmulkintas daržoves: vieną morką, svogūną ir salierų stiebus.

- Dar po pusvalandžio išvirusį sultinį perkošti. Į jį suberti nuskustas ir susmulkintas bulves ir likusią morką. Vėl užvirinti ir virti 15 min. Paragauti, išlyginti skonį druska ir pipirais. Tada įmesti krapų šakelę, uždengti puodą, išjungti ugnį ir palikti dar 15 min.

- Dabar jau galit mėgautis.

SKANAUS!



žuvis, sriuba, plepu-plepu, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up