- Ir vėl keksiukai. - sakysite jūs. - Ir vėl moliūginiai, ir vėl viso grūdo...
- Ir vėl... - sakysiu aš.
Pakentėkit, brangieji, jau mažiau pusės liko to didžiulio moliūgo. O keksiukai, nes man juos patogu Ugnei į mokyklos pietų dėžutę dėti. Viso grūdo, nes... Ai, patys viską žinote, jau ne kartą rašiau. Einu greičiau receptą užrašysiu, kol nepamiršau!
MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU ŠOKOLADU
Išeiga: ar keksiukų gali būti daug?
450 g viso grūdo miltų (galima ir įprastų)
2 a.š. kepimo miltelių
2 a.š. sodos
4 kiaušiniai
70 g rudojo cukraus (galima keisti įprastu baltu)
440 g moliūgo tyrės
80 ml aliejaus
70 g šokolado lašelių (
tikrieji šokoladiniai lašeliai baigėsi, bet spintelėje radau štai šituos
šokoladinius kakavinius dribsnius, suėjo, taip sakant)
0,5 a.š. druskos
1 a.š. cinamono
2 a.š. štai šito
prieskonių mišinio kavai (kepiniams su moliūgais jis tinka tiesiog tobulai!)
- Viename inde sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą, prieskonius ir druską.
- Kitame inde šakute, nepersistengiant suplakti kiaušinius, suberti cukrų, supilti aliejų ir moliūgo tyrę, sumaišyti.
- Sujungti sausus ir šlapius produktus ir permaišyti. Suberti šokolado lašelius.
- Paruoštą tešlą sudėti į kepimo formeles. Kaip ir visada su nedaug riebalų turinčiais kepiniais: silikoninėse formelėse bus viskas OK, su popierinėmis teks truputį pasikrapštyti (geriau palaukti kol atauš).
- Kepti iš anksto iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Mano orkaitė pastruoju metu ėmė grybą pjauti, tai teko kepti net 30 min. Tiesiog žiūrėkite ir tikrinkite dantų krapštuku.
- Iškepusius keksiukus palaiktyti 5 min. kepimo formoje, vėliau išimti ir ataušinti ant grotelių.
SKANAUS! SPĖKIT, KOKS BUS SEKANTIS RECEPTAS?