Sveikuoliški moliūginiai keksiukai su razinomis

Oct 17, 2018 20:46


 

Čia buvau parašiusi ilgą įžangą apie tai, kaip aš dabar vos ne kasdien kepu moliūginius keksiukus, ir koks gražus ruduo, ir bla bla bla. Bet realiai pagalvojau "Ar man būtų įdomu tai skaityti? Nemanau..."  Taigi pelyte taukšt ir nėra.
    O tada ką įdomaus galiu papasakoti? Žinoma, apie nesenai matytą filmą!
   Taigi - eteryje MANO VIRTUVĖS KINO SALĖ ir filmas "Destination Wedding" (2018)



Mėgstate Keanu Reeves? Aš labai! O Winona Ryder? Prisipažinsiu, iki šiol nelabai mėgau filmus su ja. Bet po šito filmo Winona reabilituota mano akyse ir tapo beveik mėgstama aktore. Tegu pasako ačiū gražuoliui Keanui...
     Ypač man patiko filmo stilius ir režisūra. Įsivaizduokit, visas filmas - dviejų herojų dialogas. Kiti veikėjai neištaria nė žodžio, tiksliau jie net ne veikėjai, o tik filmo dekoracijos. Žodžiu, perspėju - filmas patiks ne visiems, bet jeigu mėgstate visokius keistus filmus, o kartais mielai pažiūrite paprastas melodramas - būtinai žiūrėkite.
     Tik vieno dalyko taip ir nesupratau - kokiu tikslu Keanu ten tuos garsus leidžia? Kas ten jam darosi? Jeigu pažiūrėsit ir suprasit, labai prašau - parašykit ir man. Iš anksto dėkoju, kaip sakoma.

Galima, aš dabar peršoksiu prie keksiukų, gerai? Nes nebesugalvoju jokio gražaus ir logiško pErėjimo.
     Šituos moliūginius keksiukus bandžiau kaip galima labiau priartinti prie "sveikuoliškų" - viso grūdo miltai, vietoj įprasto cukraus tik 60 ml klevų sirupo (vadinasi tik 3,74 ml vienam keksiukui!), vietoj didelio kiekio riebalų - 25 g geros kokybės alyvuogių aliejaus (1,56 g/keksiukui). Ir paskutinis "sveikuoliškas potėpis" - apibarsčiau ne cukraus pudra, o žiupsneliu avižinių dribsnių! Ir gražu, ir sveika :)

Ir nors dabar jau vakaras, bet einu ramia sąžine paimsiu dar vieną keksiuką ir toliau rašysiu receptą. Gal dar arbatos kokios užsiplikyti... Juk palauksit, ane?

SVEIKUOLIŠKI MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI SU RAZINOMIS
Išeiga - 16 keksiukų

200 g viso grūdo miltų
100 g razinų
300 g moliūgo
125 ml pieno
60 ml klevų sirupo
mažyyytis žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. sodos
25 g alyvuogių aliejaus
20 g avižinių dribsnių

- Razinas užpilti karštu vandeniu.

- Sumaišyti sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.

- Smulkia burokine tarka sutarkuoti moliūgą, įmušti kiaušinį, supilti pieną, klevų sirupą, aliejų ir viską suplakti.

- Sujungti ir lengvai permaišyti sausus ir skystus produktus.

- Razinas nukošti, jeigu netingit - nusausinti popieriniu rankšluosčiu. Užberti šaukštelį miltų ir gerai pakratyti, kad visos razinos apliptų miltais. Įmaišyti į tešlą.

- Tešlą sudėti į kepimo formeles. Geriausia naudoti silikonines kepimo formeles - iš jų iškepę keksiukai tiesiog patys iššoka. Naudojant popierines reikės šiek tiek pastangų lukštenant keksiukus, nes visgi beveik nėra riebalų. Popieriukai lengviau nusiima kitą dieną, t.y. po kokių 12 val. nuo kepimo.

- Taigi, tešlą išpilstyti į kepimo formeles, ant kiekvieno keksiuko užberti mažą žiupsnelį avižinių dribsnių. Kepti iš anksto įkaitintoje iki 180°C orkaitėje 20-30 min.

SKANAUS! ir bent čia parašysiu - KOKS GRAŽUS ŠĮMET RUDUO!!!!!!!



VIRTUVĖS KINO SALĖ, saldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas, moliūgas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up