Reikia sunaudoti gabalą moliūgo ir nesinori ilgai terliotis? Štai prašau - puikus moliūgo užkepėlių receptas. Paprastumą penkiabalėje sistemoje vertinčiau kokiais minus dviem. Jeigu mokat laikyti rankose burokinę tarką ir įjungti orkaitę, vadinasi viskas pavyks puikiai!
Skonis priklausys nuo prieskonių. Rinkitės ryškesnius. Pasirausus savo prieskonių atsargose išsirinkau štai šitą pieskonių mišinį -
"ARABIŠKAS". Jame esantys česnakai, pipirai ir rozmarinas labai gerai tiko prie moliūgo.
Primygtinai rekomenduoju kepti silikoninėse formelėse. Popierinės čia tikrai netiks - prilips ir neiškrapštysit.
Šį kartą kepdama įdėjau 2 šaukštus avižų sėlenų. Kitą kartą dėsiu 1 didelį šaukštą
balkšvųjų gysločių luobelių - jos geriau suriš, užkepėlės bus aukštesnės ir tvirtesnės konsistencijos. Ir apibarstysiu kokiom nors sėklytėm - bus dar skaniau! Nors ir šįkart buvo labai gerai, nes su malonumu valgiau ne tik aš, bet ir vaikai. Tėčiui net paragaut neliko :)))
MOLIŪGO UŽKEPĖLĖS
500 g moliūgo
2 kiaušiniai
50 g sūrio
1-2 v.š. avižų sėlenų arba
balkšvųjų gysločių luobeliųprieskoniai: druska,
prieskonių mišinys "Arabiškas"sėklos (moliūgų, saulėgrąžų, sezamų) apibarstymui
- Burokine tarka sutarkuoti moliūgą ir sūrį.
- Įmušti kiaušinius, suberti prieskonius ir sėlenas arba luobeles. Viską išmaišyti.
- Sudėti į silikonines kepimo formeles. Kepti iš anksto iki 190°C įkaitintoje orkaitėje 25-30 min., kol užkepėlės gražiai apskrus.
SKANAUS!