Keptuvėje troškinta vištiena

Sep 20, 2018 13:13


   

Skubiai užsirašau šitą receptą, nes pati bijau pamiršti. Jis tiesiog tobulas! Netikit? Štai, prašau, nenuginčijami įrodymai:

1.   Reikalingi produktai labai paprasti ir namie yra praktiškai visada, tik vištienos pasirūpinkit.
2.   Viskas ruošiama labai lengvai ir tereikia vienos gilesnės keptuvės.
3.   Svarbiausia - LAIKAS! Tik 45 minutės ir vakarienė/pietūs su pageidaujamu garnyru ant stalo.
4.   Jeigu valgytojų mažiau nei 8 žmonės, vadinasi pasigaminote kelioms dienoms :)

Apie skonį nerašysiu nieko, nes patys žinote, kaip tai skanu - minkšta, sultinga, kvapni vištytė su bulvėmis/ryžiais/makaronais ir padažu. Beje, pas mane taip ir būna: kadangi trims mėsos valgytojams šitos porcijos užtenka trims dienoms, tai pirmą dieną garnyrui būna makaronai, antrą - bulvės, o trečią - ryžiai.

Tarp kitko, fotografuodama šitą patiekalą pagalvojau, kad jis labai tinkamas naująjam mokyklų valgyklų meniu - tausojantis gaminimo būdas, jokių džiūvėsėlių apvoliojimui, daržovės, praktiškai jokių papildomų riebalų. Betgi ne, mokyklose ir darželiuose reikia vaikams duoti -  "žemaičių blynų su cinamonu pagardintu lęšių įdaru ir apipiltų česnakiniu padažu". Kaip manote, kuris valgis labiau patiktų vaikams?

p.s. Aš ne prieš lęšius. Aš prieš česnako ir cinamono derinius vaikų maiste.

KEPTUVĖJE TROŠKINTA VIŠTIENA

apie 10 gabalėlių vištienos (tai gali būti blauzdelės, pusiau perpjauti ketvirčiai, krūtinėlės su kaulu gabalėliai ir pan.)
1 svogūnas
3-4 česnako skiltelės
1 didelė morka
1 saldi paprika
1 v.š. aliejaus
prieskoniai: druska, pipirai, mėgstami prieskoniai vištienai (aš naudojau štai šituos: prieskonių mišinys "ČESNAKINIS" ir PAUKŠTIENOS PRIESKONIUS BE DRUSKOS)

- vištieną, jei reikia, supjaustyti stambiais gabalais (ketvirčius pusiau, jei visa krūtinėlė su kaulu - į 6 dalis). Įtrinti druska ir prieskoniais ir trumpam palikti pasimarinuoti.

- Susmulkinti svogūną ir česnaką. Įkaitinti gilesnę keptuvę, įpilti 1 v.š. aliejaus ir pakepinti svogūną su česnaku 4-5 min. ant nedidelės ugnies.

- Morką sutarkuoti burokine tarka, sudėti prie svogūno, apkepinti kartu.

- Saldžią papriką taip pat supjaustyti kubeliais ir sudėti į keptuvę. Viską dar 5 min. pakepinti.

- Vištienos gabalėlius sudėti į keptuvę ant daržovių ir užpilti vandeniu taip, kad beveik pilnai apsemtų vištieną. Uždengti keptuvę dangčiu ir troškinti 30 min (po 15 min kiekvieną vištienos gabalėlį apversti kita puse).

- Per tą laiką, kol troškinasi mėsa, pasiruošti norimą garnyrą ir/ar salotas - pusvalandžio viskam užteks!

- Prieš patiekiant, patikrinti ar vištiena jau išsitroškinusi - įbesti šakute vieną gabalėlį pačioje storiausioje vietoje: jeigu veržiasi rausvos sultys  - dar kurį laiką patroškinti, jei sultys skaidrios, baltos - jau galima valgyti.

SKANAUS VISIEMS IR VISADA!



vištiena, antras patiekalas, plepu-plepu, receptas, dietinis receptas

Previous post Next post
Up