Pomidorinė ryžių sriuba

Sep 16, 2018 17:07



Sriubą verdu beveik kiekvieną savaitę, bet mano užrašuose nėra daug sriubų receptų. Matyt dėl to, kad retai sriubas verdu pagal tikslų receptą. Dažniausiai yra pagrindinė tema (pvz. burokėliai, pomidorai, tiršta sriuba arba skaidrus sultinys), o toliau - improvizacija. Žiūriu, kas tinkamo iš šaldytuvo ir spintelių atsargų, jei turiu mažai laiko - viską tik stambiai supjaustau ir sumetu į puodą, jei neskubu - atskirai apkepinu daržoves, kai kurias dar papildomai sutrinu blenderiu.

Ir kaip po to viską aprašyti? Nes vienos sriubos rūšies turiu daugybę variantų! Štai taip ir lieka mano "šedevrai" neužfiksuoti... Kartais netgi labai pavykusios improvizacijos užsimiršta ir kitą kartą pati nesugebu išgauti panašaus skonio.

Todėl šįkart tiesiog tiksliai surašysiu kaip ką dariau, nes sriuba buvo tiesiog fantastiška! Bet jūs gi suprantate, kad ją taip pat galima virti pagal save, tiesiog prisilaikyti pagrindinio principo. Ar reikia rašyti, ką galima keisti? Kol kas nežinau, todėl kol rašysiu receptą, sugalvosiu ir, jei nuspręsiu kad reikia, parašysiu pabaigoje.

POMIDORINĖ RYŽIŲ SRIUBA

Viščiuko dalis, kuri lieka išpjovus kulšis, blauzdas ir krūtinėles (išpjautos dalys sunaudotos antram patiekalui - gal ir jo receptą įdėsiu, nes tikrai vertas dėmesio ;)
5 dideli sunokę pomidorai
2 nemažos morkos
2 porai
1 saldi paprika
3 česnako skiltelės
3 bulvės
100 g nevirtų ryžių
Prieskoniai: druska, pipirai, žiupsnelis ciberžolės, mėgstami prieskoniai (aš naudojau prieskonių mišinus "MAX SVEIKUOLIAI" ir "DEKORA")

- Viščiuko dalis sudėti į puodą su vandeniu ir išvirti GERĄ sultinį. T.y. užvirus vandeniui sumažinti ugnį iki minimumo, nugriebti putas. Po 40 min. lėto virimo įberti gerą saują prieskonių mišinio "MAX SVEIKUOLIAI" ir virti dar 40 min.

- Kol verda sultinys, paruošti daržoves - porus supjaustyti pusžiedžiais ir sudėti į keptuvę su trupučiu aliejaus. Kol kepa porai, morkas sutarkuoti burokine tarka, česnakus smulkiai supjaustyti ir ten pat - į keptuvę. Papriką supjaustyti nedideliais kubeliais ir taip pat kartu apkepinti ant vidutinės ugnies.

- Kol daržovės apkepa, pomidorus supjaustyti stambiais gabalais ir sumalti blenderiu iki tyrės konsistencijos (lupti nereikia, viskas puikiai susiblenderuoja). Pomidorų tyrę supilti į keptuvę prie daržovių, permaišyti ir, sumažinus ugnį, trumpai patroškinti.

- Iš išvirusio sultinio išgriebti visus vištienos gabalėlius, suberti ryžius ir užvirti. Kai ryžiai bus beveik išvirę, suberti kubeliais supjaustytas bulves, sudėti prieskonius.

- Kol verda ryžiai su bulvėmis, atskirti vištienos mėsą nuo kauliukų, mėsą sumalti blenderiu. Malant įpilti šiek tiek sultinio - geriau susimals mėsa.

- Paskutinis etapas: į sultinį sudėti daržoves, maltą mėsą, gerai išmaišyti ir užvirinti. Būtinai paragauti ir "išlyginti" skonį prieskonių pagalba: gal druskos trūksta? o gal pipiriukų? Dar pavirti kelias minutes ir išjungti. Palikti sriubą 10-15 min. subręsti ir soti, švelni, nuostabiai kvapni sriuba paruošta! Sriubą galima paskaninti grietine ir/arba žalumynais.

SKANAUS!
p.s. tingiu rašyti, ką galima čia keisti, gaminkit taip, kaip parašyta :D O jei vistik kam įdomu - klauskit, visada mielai atsakysiu!

ryžiai, sriuba, plepu-plepu, receptas, porai, daržovės

Previous post Next post
Up