Varškės keksiukai su juodaisiais serbentais

Jul 13, 2018 15:22



Nežinau kaip jums, bet man serbentai visada galvos skausmas. Nes jų yra daug, šviežių valgyti nemėgstame, kepiniuose daug nesunaudosi, šaldyti - jau ir taip pilnas šaldiklis, serbentų uogienė - gal ir neblogai, bet aviečių ar braškių geriau... Sakau gi - galvos skausmas.
     Ir štai vėl ant mano virtuvės stalo pūpso galvos skausmas du kibirėliai serbentų. Bet šįkart jie buvo labai greitai ir skaniai sunaudoti puikiems varškės keksiukams. Iškart kepiau dvigubą normą (ne naujiena, a ne?).
     Ir tik vienintelio dalyko pasigailėjau: kad įdėjau per mažai uogų. Prieš kepdama ant kiekvieno keksiuko tešlos uždėjau po arbatinį šaukštelį uogų. O kitą kartą VISAS turimas uogas įmaišysiu į tešlą! Ir bus SUPERRR! Nes ši varškės tešla ir juodieji serbentai tiesiog sukurti vienas kitam.
     Dabar gi likusias šviežas uogas tiesiog sudėjau ant iškeptų keksiukų. Beje, irgi geras ir dėmesio vertas variantas.
    Apie miltus. Jau kuris laikas beveik nebenaudoju įprastų smulkių miltų. Renkuosi rupius, viso grūdo kvietinius, kvietinius su sėlenėlėmis arba speltos miltus. Galbūt šiek tiek nukenčia išvaizda - iškilę kepiniai neturi tos gražios apvalainos kepurėlės. Bet užtat atsiranda ypatingas skonis, grubesnė ir įdomesnė tekstūra ir tiesiog - tai sveikesnis pasirinkimas.

Ir žinoma MANO VIRTUVĖS KINO SALĖ - "BERNARDAS IR DORIS" (Bernard and Doris, JAV/UK 2006)



Kažkaip nebuvau girdėjusi apie šitą filmą anksčiau, o jūs? Matot kas vaidina? Žinoma, kad su tokiais aktoriais filmas turi būti geras. Nors nesu įsitikinusi, kad jis patiks visiems... Toks labai savotiškas filmas, lėtas, malonus, lyg vasaros popietė. Apie dviejų labai skirtingų, bet kartu labai vienišų žmonių draugystę.
     Beje, filmo herojai - realūs žmonės. Matyt tai mane ir užkabino: mėgstu tokių filmų metu paraleliai naršyti internete ir lyginti meninės išraiškos priemones su tikrais faktais. Pasirodo, ponia Doris Duke buvo labai įdomi asmenybė! O Bernardas Lafferty gražesnis filme, nei gyvenime :)


VARŠKĖS KEKSIUKAI SU JUODAISIAIS SERBETAIS

150 g kvietinių miltų (aš naudojau rupius kvietinius, bet galima naudoti ir įprastus smulkius)
75 g minkšto sviesto
160 g cukraus
180 g varškės
2 kiaušiniai
0,5 a.š. kepimo miltelių
100 - 300 g juodųjų serbentų

- Mikseriu suplakti sviestą ir cukrų. Sudėti varškę - suplakti. Įmušti kiaušinius ir taip pat suplakti (netikėta tiesa? :D :D)

- Miltus sujungti su kepimo milteliais ir, supylus į išplaktą masę, gerai išmaišyti.

- Jei turite nedaug uogų: sudėkite gautą tešlą į kepimo formeles ir ant viršaus užberkite po šaukštelį juodųjų serbentų. Uogas geriau truputį įspausti į tešlą.

- Jei turite daug uogų: supilkite jas į tešlą ir atsargiai išmaišykite, tuomet sudėkite tešlą į kepimo formeles.

- Kepti iš anksto iki 170°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., kol keksiukai taps auksaspalviai ir po namus ims sklaidytis nerealiai skanūs kvapai. Prieš traukiant iš orkaitės mediniu pagaliuku patikrinti, ar keksiukai gerai iškepę. Ištraukus griebti pirmą keksiuką ir, nekreipiant dėmesio į degančias nuo karščio rankas ir burną, pulti godžiai valgyti ataušinti ant grotelių.

SKANAUS!


 

serbentai, varškė, VIRTUVĖS KINO SALĖ, saldūs kepiniai, plepu-plepu, receptas

Previous post Next post
Up