Kai turi gerus pagalbininkus, tai ir darbas sekasi. Duoną iškepti padėjo mano ištikimoji duonkepė, o fotografuojant turėjau dvi puikias asistentes. Matot kaip jos stengėsi? O po fotosesijos su didžiausiu malonumu suvalgė rekvizitą su uogiene ir paprašė dar!
Ir nepamirškim
VIRTUVĖS KINO SALĖS!
Šįkart sukdamasi virtuvėje žiūrėjau italų komediją "Prisimeni mane?" ("Ti ricordi di me?" 2014)
Labai romantiškas, jaukus ir šviesus filmas. Na toks visiškas mi mi mi, bet kartais reikia ir tokių. O juokingiausia buvo kitą dieną, kai eidama per perėją pastebėjau, kad žingsniuoju tik per baltas juostas!
DUONA SU JOGURTU DUONKEPĖJE
550 g kvietinių miltų
380 g jogurto
50 ml pieno
50 g sviesto
2 v.š. cukraus (jei jogurtas saldus - užteks 1 v.š.)
1 a.š. druskos
1,5 a.š.
sausų mielių3 v.š.
sezamų sėklų - Pieną pašildyti ir jame ištirpinti sviestą.
- Tuomet sudėti visus produktus į duonkepės kibirėlį pagal instrukciją (pas mane pradžioj skysti produktai - jogurtas, pienas, po to sausi - miltai, cukrus, druska, mielės, sezamai).
- Įjungti pagrindinę programą (3 - 3,2 val.), kepaliuko svoris 1 kg, vidutinis apskrudimo lygis.
- Iškepusią duoną ataušinti ant grotelių, tuomet duonos plutelė bus traški. Jei mėgstate minkštą - aušinamą kepaliuką apvyniokite rankšluosčiu.
SKANAUS! IR LINKIU GERŲ PAGALBININKŲ VISUOSE DARBUOSE!