arba VIRTUVĖS KINO SALĖ
Morkų pyragas ir Afrikoj yra morkų pyragas. Paprastas paruošimas, puikus skonis, garantuotas rezultatas. Nėr čia daugiau apie ką šnekėt.
Noriu papasakoti apie mano šios vasaros maloniausią atradimą - VIRTUVĖS KINO SALĘ.
Taip jau tradiciškai susiklostė mūsų šeimoje, kad už vakarinių filmų atranką atsakingas vyras. Todėl dažniausiai žiūrime detektyvus, trilerius, fantastiką ir pan. Kartais komedijas. Aš nieko prieš, nes taip pat mėgstu tokius filmus, o jei dar apie kosmosą, tai išvis gerai. Tačiau pastaruoju metu pasiilgau tiesiog "gerietiškų", paprastų, kaip sakoma "apie gyvenimą" filmų. Na žinote, tokių mooooteriškų, kur ir širdelę kartais suspaudžia, ir gumuliukas gerklėj pakyla, o pasibaigus lūpose plevena maloni lengva šypsena ir atodūsis "Ach, kaip gražu!.."
Nugi betgi negi sėsi vakare ar vidury dienos, įsijungsi tokį filmą ir žiūrėsi, kai aplink šeima zuja ir milijonas darbų laukia... Neee, reikia atitinkamos aplinkos ir nuotaikos. Ir aš ją atradau! Tai mano VIRTUVĖS KINO SALĖ. Dabar kai tik susiruošiu ką nors gaminti, būtinai susirandu filmą, pasistatau kompiuterį ant duonkepės ir ...seansas prasideda! O po pusantros valandos manęs laukia ne nuovargis po stovėjimo prie viryklės, o gera nuotaika, nes pamačiau gerą mielą filmą ir pietūs šeimai paruošti! Argi ne fantastika?
O jei dar kokį pyragą kept stebint romantišką istoriją? Įsivaizduojat, kokie geros energetikos prisodrinti šedevrai gaunasi?!
Kepdama šį morkų pyragą žiūrėjau labai moterišką nuostabų prancūzų filmą "Mano norų sąrašas" ("La liste de mes envies" 2014).
Labai prancūziškas filmas pačia geriausia prasme. Čia nebus svaiginančių nuotykių (nors kaip čia pasakius - laimėti loterijoje 18 milijonų eurų argi ne svaiginantis dalykas?), nėra ir žadą gniaužiančių efektų. Nors, prisipažinsiu, vienoje vietoje net už širdies griebiausi - taip susipergyvenau! (uff uff ufff net dabar prisiminus rankos dreba...). Svarbiausias dalykas, kurio turi išmokti kiekviena moteris - kepti morkų pyragą mylėti save. Ir dar filme yra keli mano mėgstamiausi dalykai: maža krautuvėlė, tinklaraštis ir maistas, netgi su receptu!
Nepasakosiu daugiau nė žodelyčio, būtinai turit pažiūrėti! O jeigu jums 40+, tai PRIVALOMA. Mano draugės jau visos matė :)
Ar turit morkų? Tuomet susiraskit šitą filmą internete ir keliaukit į VIRTUVĖS KINO SALĘ. O po pusantros valandos skanaudamos pyragą parašykit, kaip jums patiko filmas. Sutariam? Pirmyn!
MORKŲ PYRAGAS
280g (2 stiklinės) kvietinių miltų
300 - 350g (1,5 stiklnės) cukraus
4 kiaušiniai
240g (2 stiklinės) trintų morkų
200g (1 stiklinė) aliejaus
1,5 a.š. sodos
2 a.š.
kepimo miltelių2 a.š.
cinamono Pertepimui - apie 0,5 l tirštesnės uogienės (naudojau kaukazinių slyvaičių uogienę)
- Į kokteilinę - smulkintuvą sumesti stambiais gabalais supjaustytas morkas, įmušti kiaušinius, suberti cukrų, įpilti aliejų. Viską gerai sumalti.
- Dabar supilti miltus, sodą, kepimo miltelius, cinamoną. Vėl gerai išmaišyti. Tešla paruošta!
- Didelę kepimo formą (geriausiai stiklinę) ištepti sviestu, šiek tiek apibarstyti miltais. Į paruoštą formą supilti tešlą.
- Kepti iš anksto iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 40-50 min. Prieš išimant iš orkaitės pagaliuku patikrinti pyragą, ar gerai iškepęs.
- Pyragą šiek tiek ataušinti kepimo formoje. Jei visas pyragas gražiai išsiima iš formos, tuomet puiku - išimkite. Manasis buvo kiek didokas, todėl iš pradžių formoje supjausčiau į 4 dalis ir tada atskirai po vieną ištraukiau iš formos. O toliau daryti štai taip:
- Suteptus gabalus palikti trumpam, kad pertepimas įsigertų, tuomet supjaustyti mažesniais gabaliukais.
SKANAUS! NA KAIP, PATIKO PYRAGAS? O FILMAS?
P.S. jeigu žinote gerų filmų VIRTUVĖS KINO SALEI - būčiau labai dėkinga už pasiūlymus.