Moliūgų ir varškės blynai

Feb 26, 2016 16:16

arba APIE BLYNUS IR MEDŽIOKLĘ



Visiška, bet labai vykusi improvizacija. Tiesiog šaldytuve jau kelios dienos gulėjo varškė ir nemažas gabalas moliūgo. Gulėjo ir erzino mane. Nes neturėjau jokių idėjų, ką su jais daryti. Ir laiko daug neturėjau atskirai po vieną doroti. Todėl nusprendžiau juos sujungti. Du zuikiai vienu šūviu, taip sakant. Bet šiaip tai aš prieš medžioklę ir už gyvūnų teises, jeigu ką.

Gerai, grįžtam nuo medžioklės prie blynų. Blynai nuostabūs - purūs ir minkšti kaip debesėliai. Svarbiausia, kepant nemaišyti tešlos. Nes visą kepimo laiką kepimo milteliai ir soda reaguoja su likusiais produktais ir tešla po truputį kyla, porėja, burbuliuoja. O jei permaišysit - tešla neteks purumo. Todėl tešlą reikia šaukštu atsargiai kabinti nuo kraštelio ir taip ir slinkti ratuku palei dubens sieneles. Na va, išdaviau savo didžiausą purių blynų paslaptį, dabar galim eit kept.

MOLIŪGŲ IR VARŠKĖS BLYNAI
Išeiga: daug, jei valgytojų 1-2, mažinkit normą pusiau. Nors... :)

400 g varškės
800 g moliūgo minkštimo
3 kiaušiniai
1 stiklinė miltų
1 stiklinė manų kruopų
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. cukraus
1,5 a.š. druskos
aliejaus kepimui

- Moliūgą sutarkuoti burokine tarka, sudėti į keptuvę ir kartkartėmis pamaišant troškinti. Galima į tešlą dėti ir neapkeptą moliūgą, bet tuomet valgant gali jaustis moliūgo gabalėliai.

- Kol moliūgas troškinasi, dideliame dubenyje sumaišyti visus likusius produktus.

- Sudėti moliūgo masę, išmaišyti ir palikti tešlą 15 min., kad išbrinktų manų kruopos.

- Į įkaitintą keptuvę pilti aliejaus, tuomet šaukštu atsargiai kabinti tešlą (kabinimo instrukciją žr.aukščiau) ir kepti pačius puriausius blynus.

SKANAUS! IR ŽINOKITE, KAD GERIAUSI MEDŽIOKLĖS TROFĖJAI YRA DARŽOVĖS, YPAČ MOLIŪGAI!


     

antras patiekalas, Šeimininkės atmintinė, varškė, pusryčiai, blynai, receptas, plepu-plepu, daržovės, moliūgas

Previous post Next post
Up