Šokoladinis avižinis varškės pyragas

Feb 19, 2016 16:46


   

Būtų mano valia, vadinčiau jį brauniu. Bet nesu tikra, ar jis atitinka visus braunių reikalavimus, todėl bus tiesiog pyragas.

Bet užtat koks pyragas! Minkštas, drėgnas, saikingai saldus ir labai šokoladinis. Ir dar traškančia plutele - mmmm, pasaka, o ne pyragas!

ŠOKOLADINIS AVIŽINIS VARŠKĖS PYRAGAS
30cm skersmens apvaliai kepimo formai

200 g avižinių dribsnių (ne greito virimo)
250 g pieno
150 g miltų
200 g cukraus
200 g varškės
100 g sviesto
1 v.š. jogurto
3/4 a.š. sodos
15 g (2 a.š. su kaupu) krakmolo
3 v.š. (gali būti su kaupu :)) geros kakavos

- Avižinius dribsnius užpilti gerokai pašildytu pienu ir palikti 15 min.

- Į išbrinkusius avižinius dribsnius sudėti cukrų, varškę, sviestą ir suplakti mikseriu.

- Tada suberti miltus, krakmolą ir kakavą, vėl suplakti mikseriu arba gerai išmaišyti.

- Sodą sumaišyti su jogurtu ir įmaišyti į tešlą.

- Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepti anksto įkaitintoje iki 180-200°C orkaitėje 20 - 25 min. Tada kaitinimą išjungti, orkaitės dureles praverti ir palikti pyragą orkaitėje kol praauš (15 - 20 min.).

- Ataušusį pyragą atsargiai išimti, supjaustyti gabalėliais, galima apibarstyti cukraus pudra.

SKANAUS!


avižiniai dribsniai, varškė, saldūs kepiniai, receptas

Previous post Next post
Up