Užpiltinis daržovių pyragas su brokoliais ir porais

Feb 27, 2016 22:43


     

Paprasta, greita, skanu. Spėkit kas? Tai žinoma - užpiltinis pyragas.

Labai mėgstu juos gaminti: nereikia nieko minkyti ir kočioti, įdaru gali būti beveik viskas, ką randam šaldytuve. Galima kepti vieną didelį arba kelis mažus. Aš dažniausiai kepu du mažesnius pyragus - vieną visiškai be mėsos, į kito įdarą pridedu šiek tiek ko nors mėsiško.

Jei įdaras būna ryškesnio skonio, pvz. su raugintais kopūstais, rūkyta mėsa arba daug prieskonių, tešlą ruošiu neutralesnę, t.y. įberiu tik truputį druskos. Šįkart įdaras buvo vien daržovės su trupučiu prieskonių, todėl tešlą paskaninau prieskonių mišiniu "Sviestelis". Gavosi labai skani tešla, kuri ypač patiko Ugnei - suvalgė visus vieno pyrago kraštus :)

Sūris ant viršaus nėra būtinas. Pavyzdžiui, pyragus su kopūstais apibarstau tik sezamais. O štai tokiam, su daržovėmis, labai tinka sūris.

Rodos, viską pasakiau apie užpiltinius pyragus. O jei ką pamiršau - priminkite :)

UŽPILTINIS DARŽOVIŲ PYRAGAS SU BROKOLIAIS IR PORAIS

Tešlai:
4 kiaušiniai
250 g grietinės
5 v.š. su kaupu miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1,5 a.š. prieskonių mišinio "Sviestelis" arba 1 a.š. druskos

Įdarui:
2 vidutiniai brokoliai
1 poras
1 saldžioji paprika (pas mane buvo po pusę raudonosios ir žaliosios - kuo spalvingiau, tuo gražiau)
3 skiltelės česnako
truputis alyvuogių aliejaus kepimui
prieskoniai: druska, po žiupsnelį maltos kalendros ir raudonėlio.

100 g sūrio pyragui apibarstyti

- Brokolius padalinti žiedais, įdėti į puodą su verdančiu pasūdyti vandeniu ir apvirti 3-4 min. Perpilti į kiaurasamtį, kad nubėgtų visas vanduo.

- Porus supjaustyti pusžiedžiais, paprikas smulkiais kubeliais, česnaką susmulkinti. Visas daržves trumpai apkepti keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Paskaninti prieskoniais ir atsargiai permaišyti su brokoliais.

- Kiaušinius suplakti su grietine, įmaišyti miltus, prieskonius (druską), kepimo miltelius.

- Į riebalais išteptą kepimo formą įpilti trečdalį tešlos, tuomet tolygiai sudėlioti įdarą ir užpilti likusią tešlą. Ant viršas suberti stambiai sutarkuotą sūrį.

- Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. (mažesnio dydžio pyragus). Jei pyragas vienas didelis, kepimo laikas 40-50 min.

SKANAUS! RYTOJ JAU PAVASARIS!


nesaldūs kepiniai, sūris, brokoliai, antras patiekalas, užkandžiai, receptas, plepu-plepu, daržovės

Previous post Next post
Up