arba APIE MISTIKĄ
Vieną kartą aš savo prieskonių spintelėje radau aguonų maišelį. Tiksliau, pusę praplėšto maišelio.
Ir kas čia mistiško, pagalvosite jūs. Žinoma, galbūt jums tai nieko mistiško, bet man tai mistikų mistika, beveik ant fantastikos ribos. Nes
a) aš nemėgstu aguonų;
b) nevalgau jokių bandelių, sausainių ir kt., jei juose yra aguonų (neklauskit kodėl, tiesiog taip yra).
c) dėl aukščiau išvardintų priežasčių NIEKADA neperku aguonų.
Na, dabar suprantat mano nustebimą aptikus šį radinį? Ilgai varčiau rankose pakelį, pažiūrėjau galiojimą - dar tinka vartoti... Bet iš kur? Ir kam panaudota pirma pusė sėklų?
Neradusi jokio bent minimaliai logiško atsakymo (amnezijos priepuolis, ateiviai, vyras ruošiasi kepti kūčiukus - nulis logikos) nusprendžiau problemą išspręsti greituoju būdu. T.y. nėr aguonų - nėr problemos.
Tai štai tokia mistiška avižinių sausainių su aguonomis istorijos pradžia. O istorijos pabaiga buvo labai greita ir žiauriai skani. Net buvo kilusi išdavikiška mintis, kad reikia dar aguonų nusipirkt ir tokių pat sausainių išsikept. Na nežinau nežinau... Gal... Kada nors... Rytoj?
AVIŽINIAI SAUSAINIAI SU AGUONOMIS
250 g avižinių dribsnių (ne greito virimo)
120 ml pieno
65 g sviesto
90 g cukraus arba medaus
1 v.š. su kaupu aguonų
1 a.š. cinamono
60 g kvietinių miltų (naudojau viso grūdo)
1,5 a.š. kepimo miltelių
- Pieną užvirinti ir užpilti ant avižinių dribsnių, permaišyti, palikti trumpam, kad išbrinktų.
- Sudėti likusius produktus, išminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palaikyti 30-40 min. šaldytuve.
- Padalinti tešlą į 20 dalių, suformuoti apvalius sausainius. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepdami sausainiai truputį plečiasi, todėl reikėtų palikti šiek tiek vietos tarp jų.
- Kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Iškepusius sausainius ataušinti ant grotelių.
SKANAUS! TEGU VISI MISTINIAI REIŠKINIAI BAIGIASI TAIP SKANIAI!