Pastebėjau, kad kuo toliau, paprastesni darosi mano gaminami patiekalai. Bet nuo to nė kiek ne prastesni :) Žinoma ir anksčiau nesiimdavau sudėtingų ir labai daug laiko užimančių receptų. O jei ir pasinaudodavau tokiu, tai stengdavausi jį kaip nors supaprastinti.
O pastaruoju metu dėl pasikeitusių mitybos įpročių ir amžino laiko trūkumo net paprasčiausią daržovių sriubą verdu kitaip. Pagrindinis skirtumas - labai stambiai supjaustytos daržovės. Pirma tai taupo laiką (nes kol susmulkini visas morkytes/bulvytes, bliamba kiek laiko užtrunka...), antra - kitoks skonis.
Jei turit laisvų tik kokių 10 minučių, galit drąsiai eit į virtuvę ir pradėt gamint :)
DARŽOVIŲ SRIUBA
2 nemažos morkos
4 bulvės
2 svogūno galvos
1/2 nedidelio kopūsto
4 pomidorai
1 paprika
1-2 v.š. alyvuogių aliejaus
Žalumynai: krapai, petražolės
Prieskoniai: druska, pipirai, pora a.š. štai šitų
vištienos arba daržovių sultinio miltelių.
- Dažoves nulupti, nuplauti ir stambiai supjaustyti: morkas, bulves ir pomidorus į 4 dalis, svogūną žiedais arba pusžiedžiais, papriką ir kopūstą juostomis.
- Į puodą storu dugnu įpilti alyvuogių aliejaus ir toliau sudėti sluoksniais visas daržoves tokiu eiliškumu: morkos, bulvės, svogūnai, kopūstai, pomidorai, paprikos. Puodą uždengti ir troškinti apie 20 min. Aš naudoju Zepter puodą, todėl troškinu be vandens, užtenka daržovių sulčių. Gal būt gaminant kituose puoduose reikėtų trupučio vandens.
- Kai daržovės beveik gatavos, užpilti verdančiu vandeniu (kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norima. Aš pilu nedaug - trupučiuką virš daržovių), suberti prieskonius, permaišyti, palaukti kol užvirs. Tada suberti žalumynus ir išjungti ugnį. Palikti dar 5-10 min. uždengtame puode.
- Viskas, sriuba paruošta! Jei labai norisi, galima paskaninti grietine, bet rekomenduoju neskubėti su ja :)
SKANAUS! KUO PAPRASČIAU, TUO GERIAU!