Dietiniai moliūginiai keksiukai

Oct 27, 2013 20:07



/kraipydamasi prieš veidrodį kaip Freken Bok iš "Karlsono"/
 - Užtenka kimšti valgyti visokius saldžius  sausainukus ir mufinus. Laikas ir apie figūrą pagalvoti. Todėl šiandien ypatingai dietiniai, bet nuo to nė kiek ne mažiau skanūs moliūginiai keksiukai.

Pagal idėją, tai turėjo būti saldus kepinys. Bet kadangi dėjau tik 5 saldiklio tabletes, keksiukai gavosi vos vos saldūs. Todėl sekančią dieną juos perpjovus pusiau pasidariau puikių suvožtinių su paukštiena, sūriu ir garstyčiomis. Kaip malonu! /ir vėl balse pasigirsta Freken Bok intonacijos/

DIETINIAI MOLIŪGINIAI KEKSIUKAI
Išeiga: 12 vnt

9 v.š. avižinių sėlenų
10 g kepimo miltelių
200 g moliūgo (nevirto)
3 v.š. lieso pieno miltelių
4 v.š. liesos varškės
2 kiaušiniai
saldiklis pagal skonį (aš dėjau 5 tabletes)
žiupsnelis druskos
1 a.š. cinamono
žiupsnelis malto muskato riešuto

- Iš 200 g moliūgo paruošti tyrę. Galima iškepti moliūgo gabalus orkaitėje ir po to sumalti. Galima 10 min. pavirti ant garų ir tuomet sumalti. O aš dariau taip: moliūgą sutarkavau burokine tarka, užpyliau stikline verdančio vandens ir dėjau 5 minutėm į mikrobangę didžiausiu galingumu. Tuomet gerai nuvarvinau vandenį ir išvirusius tarkius sumaliau blenderiu (teisybę sakant, veiksmas užtruko trumpiau, nei jo aprašymas :)
 - Atskirame inde sumaišyti sausus produktus: sėlenas, pieno miltelius, kepimo miltelius, prieskonius ir saldiklį. Tuomet sudėti likusius "šlapius" produktus: kiaušinius, moliūgo tyrę, varškę ir permalti blenderiu iki vientisos masės.
 - Paruoštą tešlą supilstyti į kepimo formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Iškepusius keksiukus ataušinti ant grotelių.

Pastaba: kepimui geriau naudoti silikonines formeles, nes tuomet keksiukai lengvai ir gražiai išsiima.



/grįžta Freken Bok intonacijos/
Ne visi skanumynai gadina figūrą, todėl nusiplaukit rankas ir SKANAUS!

nesaldūs kepiniai, saldūs kepiniai, receptas, moliūgas, dietinis receptas, duona

Previous post Next post
Up