Kodėl "mufinai"? Ogi todėl, kad moliūginiai keksiukai jau buvo, todėl dabar bus MUFINAI. Va taip va. Aš diktatorė.
Minkštutėliai, kvapnutėliai, su skaniomis moliūgo gyslelėmis. Ar reikia sakyti, kad paruošiami greičiau, nei įkaista orkaitė? Tai bėkit, įjunkit orkaitę, o aš parašysiu receptą :)
MOLIŪGINIAI MUFINAI
Išeiga: 12 standartinių keksiukų mufinų
200 g moliūgo
2 kiaušiniai
130 g cukraus
20 g vanilinio cukraus
6 v.š. aliejaus
6 v.š. raugintų pasukų (galima keisti grietine arba kefyru)
220 g miltų
mažas žiupsnelis druskos
2 a.š. kepimo miltelių
paskaninimui: riešutai, džiovinti vaisiai, šokolado lašiukai ar pan.
Aš naudojau apelsinų skonio alyvuogių aliejų, todėl mufinai buvo ryškaus apelsininio skonio. Nesitikėjau tokio nuostabaus efekto!
- Sumaišyti persijotus miltus, kepimo miltelius, cukrų ir druską.
- Kitame dubenyje burokine tarka sutarkuoti moliūgą, į tarkius įmušti kiaušinius, supilti pasukas (grietinę), aliejų, viską gerai permaišyti.
- Sujungti abu mišinius, išmaišyti. Sudėti į kepimo formeles ir kepti iki 180°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Skanaus!