Sesame Scallion Bread (Zhi Ma Da Bing)

Jun 22, 2012 22:14




Norite išsikepti duonos? Tačiau neturite orkaitės? Ne bėda - jums padės Zhi Ma Da Bing! Prisiklausiau TopShop'o reklamų.
Prisipažinsiu, nedažnai man taip atsitinka, kad kepinys keliautų tiesiai į šiukšliadėžę. Pirmasis mano Zhi Ma Da Bing ten ir atsidūrė. Tačiau šitas receptas vis tiek viliojo, tiesiog jaučiau, jog ši duona turi būti ypatinga. Todėl nieko nelaukdama užminkiau antrą tešlos porciją ir sėdau prie kompo. Vėl peržiūrėjau begalę Sesame Scallion receptų, pakeičiau keptuvę ir...  vualia!!! Ant stalo garavo nerealaus skonio -

KINŲ DUONA: Sesame Scallion Bread (Zhi Ma Da Bing)

Vienam 18 cm skersmens kepalėliui (paplotėliui?) reikia:
120 ml šilto vandens
2 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
0,5 a.š. sausų mielių
175 g miltų
Įdarui:
50g šviežių svogūnų laiškų
2-3 v.š. aliejaus (galima naudoti ryškesnio skonio: garstyčių, moliūgų, aš naudojau skrudintų sezamų aliejų)
1-2 v.š. sojos padažo
šiek tiek druskos
Aptepimui:
1 v.š. cukraus
1 v.š. vandens
sezamų sėklų apibarstymui
Draugiškas patarimas: ruoškite iš karto dvigubą arba net keturgubą normą. Nepasigailėsit.

- Duonkepėje: sudėti visus tešlos produktus ir įjungti programą "Mielinė tešla".
 - Rankomis: ištirpdyti mieles vandenyje su cukrumi, leisti suputoti,supilti druską, miltus, užminkyti minkštą ir elastingą tešlą. Kildinti 1 val.
 - Pasiruošti įdarą: smulkiai supjaustyti svogūnus, atskirame indelyje sumaišyti aliejų ir sojos padažą.
 - Kai tešla dvigubai padidėja, ją perminkyti ir ant miltais pabarstyto stalo iškočioti stačiakampį, kurio ilgoji kraštinė ilgesnė nei 40 cm.
 - Tešlos stačiakampį aptepti aliejaus ir sojos padažo mišiniu, tolygiai paskleisti smulkintus svogūnų laiškus, ir dar pabarstyti trupučiuką druskos.
 - Susukti tešlą į ilgą vyniotinį, o iš vyniotino padaryti sraigę. Štai taip:


 - Palikti sraigę 15 min. pailsėti ir tuo metu paruošti sirupą aptepimui: 1 v.š. verdančio vandens ištirpinti 1 v.š. cukraus. Labai sudėtinga :)
 - Įkaitinti keptuvę su aliejumi kepimui. Va čia ir buvo pagrindinė mano klaida kepant pirmąją duoną. Visų pirma, netinka sunkios ketinės keptuvės, reikia tefloninės arba kitokios, su nepridegančiu paviršiumi. Antra, daug kur parašyta "kepti aliejaus ir vandens mišinyje". Aha, bet niekas neparašė "prieš tai išsikvieskite gaisrininkus" ir neperspėjo, jog dūmų ir kvapų bus kaip tikroje kiniečių restorano virtuvėje... Taigi, įkaitinti keptuvę ir įpilti tik aliejaus.
 - Sraigę sodriai aptepti saldžiu sirupu ir gausiai apibarstyti sezamo sėklomis. Tada dėti į keptuvę sezamo sėklomis į apačią, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir kepti. Radau keliuose šaltiniuose - kepti kiekvieną pusę po 30 min. Tik vėl, nepridėjo "ir išmeskite anglis į šiukšliadėžę..." Kepti 10-15 min., kol gražiai apskrus, o ne sudegs. Tada aptepti antrą pusę sirupu, apibarstyti sezamais, atsargiai apversti. Jei reikia - dapilti aliejaus. Uždengti keptuvę ir kepti dar ~10 min., kol gražiai apskrus ir antroji pusė.
 - Viskas! Skanaus!

Įtariau, kad tai bus skanu, bet kad TAIP skanu... Ir saldu, ir sūru, ir daug kepintų sezamų - visi skoniai kartu, kaip ir priklauso kinų maistui :)




nesaldūs kepiniai, receptas, duona

Previous post Next post
Up