За рідну хату та кожну сім’ю, за свободу та українську Націю!

May 07, 2018 19:43




Щороку близько чотириста небайдужих хлопців та дівчат згуртовуються у лісах Тернопільщини, аби вшанувати пам’ять загиблих повстанців та відчути на собі дух героїзму та нездоланності українських вояків.

Активна молодь зі всієї України відтворює бої 1944-го року на тереновій грі «Гурби-Антонівці». На терені, площею 20 км², учасники 3 дні змагаються за перемогу. Тут вони мають змогу випробувати себе на твердість та відважність, продумувати тактику «бою», нападати на ворожі курені та підтримати своїх побратимів в боях.




Всеукраїнська теренова гра «Гурби - Антонівці - 2018» розпочалася 28 квітня у лісовому масиві на території музею «Штаб УПА-Південь», що поблизу села Антонівці Шумського району Тернопільcької області. Патріотичний вишкіл тривав протягом трьох днів - з 28 квітня по 1 травня включно.




«Гурби-Антонівці» - це найбільша в Україні спортивно-патріотична теренова гра, започаткована у 2003 році. Щороку гра походить у лісовому масиві між селами Антонівці на Тернопільщині та Гурби, що у Рівненській області.




Саме тут у 1944 році підрозділи Української Повстанської Армії потрапили в оточення військ НКВД, так званий «гурбинський мішок». П'ять тисяч українських героїв мужньо боролися проти понад 35-ти тисячі окупантів й після кількох виснажливих днів бою вирвалися з оточення. Цей бій увійшов в історію як найбільший бій УПА. Тому молодь з усієї України вшановує полеглих тут українських героїв та знищених після бою мешканців села Антонівці.




Захід організований Мiнiстерством молоді та спорту України та Тернопільською обласною державною адміністрацією у партнерстві з Молодіжним Націоналістичним Конгресом - МНК.




Блогерам пощастило побачити на власні очі урочисте відкриття заходу.

В відкритті взяв участь заступник голови Тернопільської обласної державної адміністрації Юрій Юрик.




«Цьогоріч минає рівно 74 роки з того часу, як під Гурбами протягом 21-22 квітня відбулося одне з найбільших бойових зіткнень української повстанської армії з регулярними частинами НКВД. Вояки УПА показала гідні приклади як військового мистецтва так і високого рівня мужності й витривалості, - зазначив Юрій Юрик. - Теренова гра «Гурби-Антоніці» є обличчям молодіжного руху не лише Тернопільщини, а й всієї України. Адже саме тут молоді люди черпають патріотизм та наснагу для того, щоб у майбутньому будувати сильну Українську державу».




У грі, що відбувається на місці найбільшого бою УПА проти НКВС, беруть участь понад 300 молодих людей з усієї України, які живуть просто неба і набувають досвіду командної роботи, поводження в екстремальних умовах. В той же час знаходять нових друзів, дізнаються про героїзм історії своєї країни та здобувають бажання діяти.




Молодь отримує навички виживання у лісі в умовах, близьких до партизанських, орієнтування на місцевості, а також користування давніми засобами зв'язку.




Суть теренової гри полягає в тому, що учасники діляться на дві команди (2 куреня, кожен поділяється на сотні, чоти, рої, - так, як і в УПА), які змагаються між собою за прапори одна одної та за кількість «вбитих» гравців суперника.




Перемогу отримує той, хто захоплює прапор противника і при цьому відстоює свій. З кожним роком це робити стає дедалі складніше, адже командири «куренів» досконало вивчають правила гри, вдосконалюють тактику і стратегію, застосовують сучасні технічні можливості для вдалих маневрів.




Перемога завжди буде на нашому боці, як в бою під Гурбами чи під Крутами, так і зараз у війні з Росією. Адже ми боремось за своє: за рідну хату та кожну сім’ю, за свободу та українську Націю. Ми, ті хто не прагне чужої крові, за винятком якщо мова не йде про наше рідне.



























































































Наші партнери - Шумська районна державна адміністрація (голова Головатюк Юрій Мартинович)
Правління освіти, молоді і спорту Шумської РДА (керівник Іван Панчук)


За відмінну організацію блог-туру

За активну допомогу

За підтримку

http://carabaas.dreamwidth.org/

блог-тур, фотография, путешествие, Украина

Previous post Next post
Up