Куара-Румпу:ру 1

Dec 14, 2016 01:58


Інколи мені сниться (точніше, ввижається, бо сни я бачу лиш кілька разів на рік), що я знову опинився сам-один у кімнаті на 37 поверсі велетенського будинку в центрі Куала-Лумпуру, точніше в номері на 4 кімнати і вітальню метрів на 30 (в Японії це площа стандартного помешкання на двох), бо ж будинок одночасно слугує і готелем; здається - бо я там насправді був, уже майже два роки тому. 
І бачив людей на незчисленних балконах, які курили, пліткували, сварилися, щось плямкаючи споживали, співали малайзійських народних пісень, пили пиво, обмазувалися ґонконґськими бальзамами, кохалися, тікали від комарів (у січні! від комарів!), і споглядали уважно за мною та іншими балконними людьми крізь шпарини в шторах. А також людей внизу у басейні, он поплив великий дядько, певно що американець, а осьо азіатські дівчата зграйкою, як золоті рибки. Нічна пора, як і дощ, не були для плавців значною перешкодою.
Будинок мав форму колодязя, балкони були розташовані на його внутрішніх сторонах, басейн - внизу поруч з однією із них, а простір посередині квадрата з висоти мого поверха видавався безмежним і всеохоплюючим, точніше всезатягуючим, як це часто буває в романах Муракамі, не Рю. 
Так от, я точно там був, але вже не пам’ятаю точно, для чого саме: чи взяти участь в організації нікому крім організаторів не потрібного семінару, чи наїстися шалено гострих місцевих смаколиків, чи доторкнутися до ісламської культури у місті, де голландський дух відчувається майже на кожному кроці. 
Зате я точно пам’ятаю, що з мого балкона не було видно оті дві великі вежі, блискучі і яскраві, символ економічного розвитку і зростання, їх там іще хтось проспонсорував, і може саме тому їх видно майже з будь-якої точки міста. З’єднані містком, вони мали б щось уособлювати - але що саме? 
Думалося мені і про таке, і про японця, який приїхав разом із нами, але мусів їхати наступного дня назад в Осаку, бо в нього повно роботи. Поселили його в кімнаті з видом на вежі і на нічне місто, і я не міг заснути всі три ночі, уявляючи як вежі можуть непереборно спокушати споглядальників своїм перфектним світлом. 
До речі, поверх був скоріш за все не 37, а 39. This entry was originally posted at http://brovary84.dreamwidth.org/198059.html. Please comment there using OpenID.

азія, ніпрошо

Previous post Next post
Up